Επιχείρηση εσωκομματικής εκτόνωσης στον ΣΥΡΙΖΑ
05/02/2020 18:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιχείρηση εσωκομματικής εκτόνωσης στον ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τέσσερις ώρες η συνεδρίαση της Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Αποφασίστηκε τελικώς η αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία προγραμματιζοταν για το προσεχές σαββατοκύριακο, ως είχε αναφέρει εγκαίρως τοCapital.gr,σε δημοσίευμά του νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή, για να προετοιμάσει την ΚΕ του επόμενου σαββατοκύριακου.

Επίκληση στην... ενότητα από την Πολιτική Γραμματεία

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας, γίνεται επίκληση στην ενότητα του κόμματος ενώ στηλιτεύονται δημοσιεύματα που προκαλούν ενόχληση στην εσωκομματικη "μειοψηφία ".

Αύριο πάντως θα συνεδριάσει και το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ( ΣΥΡΙΖΑ + πασοκογενείς) όπου αναμένεται να συνεχιστεί η συζήτηση για το εάν θα συμπεριληφθεί στο εσωτερικό δημοψήφισμα το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΓ:

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα του Κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της Κ.Ε. και του Προέδρου του κόμματος, για τη διεύρυνση και την Οργανωτική του ανασυγκρότηση.

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και η ανταπόκριση των πολιτών που τον στηρίζουν, αποτελούν το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στη πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Π.Γ. θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Η Π.Γ. συζήτησε, επίσης, αναλυτικά και ενέκρινε σχέδιο ανασυγκρότησης των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος και αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή συζήτηση για τον απολογισμό της απερχόμενης ΚΕ, η οποία και θα συνεδριάσει για να τον εγκρίνει το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Τέλος η ΠΓ προγραμμάτισε σειρά εξωστρεφών δράσεων, όπως π.χ. την κατάθεση πρότασης νόμου για τον κατώτατο μισθό, αλλά και παρεμβάσεων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και η στήριξη της δημόσιας υγείας.

Δράσεις που θα συζητηθούν αναλυτικά και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που θα συγκληθεί αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου.

Πηγή:capital.gr