Επίθεση Τσίπρα και σε Καραμανλή - "Στα μαλακά" ο Παπανδρέου
27/06/2019 20:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίθεση Τσίπρα και σε Καραμανλή - "Στα μαλακά" ο Παπανδρέου

Για πρώτη φορά στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του ο Αλέξης Τσίπρας στράφηκε εναντίον του Κώστα Καραμανλή, επιχειρώντας μάλιστα να διαψεύσει φήμες και υποβώσκουσες επί χρόνια συζητήσεις ότι εντός ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε καραμανλική συνιστώσα, μέρος της οποίας ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open έκανε εκτενή αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με αφορμή τη χθεσινή του παρέμβαση, αναφέροντας: "Μίλησε 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής. Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι θα περίμενα να έχει και μια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα" καθώς όπως προσέθεσε: "Ήταν ο πρωθυπουργός ο οποίος φεύγοντας άφησε ανοιχτή την πόρτα στα μνημόνια". Στο ίδιο πλαίσιο, είπε για τον κ. Καραμανλή ότι "έχει ευθύνες γιατί γιγάντωσε πελατειακό κράτος και συνθήκες ασυδοσίας" παραδίδοντας στον Γ. Παπανδρέου τεράστιο έλλειμμα. Πίστωσε πάντως στον πρώην πρωθυπουργό ότι προσπάθησε να βάλει φρένο στην "ασυδοσία των ΜΜΕ".

Για τον Γ. Παπανδρέου ωστόσο, απέδωσε την έλευση των μνημονίων ότι ...δεν κατάλαβε τι του συνέβη και τι παρέλαβε.

"Ο κ. Καραμανλής παρέδωσε χωρίς να δώσει τη μάχη, ο κ. Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ, ο Σαμαράς οδήγησε σε οικονομική αφαίμαξη και εγώ είμαι ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια", είπε εν τέλει, κλείνοντας την αναφορά του στους πρωθυπουργούς των μνημονίων.

Μεταξύ άλλων είπε για:

Σαμαρά - Novartis

*Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Τεράστιες ευθύνες ο Σαμαράς. Τις ποινικές τις διερευνά η Δικαιοσύνη.

*Διερευνάται η ποινική ευθύνη του Σαμαρά. Αυτή είναι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη; Θέλει να υφαρπάξει την ψήφο του λαού για να εκδικηθεί τους αντιπάλους του που τόλμησαν να απευθυνθούν στην δικαιοσύνη;

Ν.Δ.

*Να μας πει η ΝΔ από πού βρίσκει τα χρήματα για την προεκλογική της καμπάνια.

*Δεν δίνει απαντήσεις σε τίποτα. Να μη γνωρίζει ο λαός τις θέσεις του ώστε αν έρθει να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές του πολιτικές και να μην μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει.

*Είναι δανεικοί δεν είναι συριζαιοι όσοι μας ψήφισαν το 2015. Ανήκουν στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη.

*Αλαζονεία Μητσοτάκη να απειλεί την κοινωνία ότι εάν δεν πάρει λευκή επιταγή θα τιμωρήσει τον κόσμο με εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο.

Εκλογές

*Είναι απόλυτα εφικτό να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Εξαρτάται από το πόσοι και ποιοι θα έρθουν στις κάλπες.

*Όποιο κόμμα κερδίσει με το μπόνους τις εκλογές θα σχηματίσει κυβέρνηση. Τα άλλα που λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι παραμύθια με δράκους.

Καμμένο

* Η συνεργασία με τον Π. Καμμένο όσο ήμασταν στα μνημόνια ήταν το "αναγκαίο κακό". Ο Καμμένος δεν έλεγε βάστα γερά Γερούν.

*Εάν μπορούσα θα είχα τελειώσει τη συνεργασία με τον Καμμένο από πέρυσι το καλοκαίρι. Είχα ανοίξει συζητήσεις και με τον Θεοδωράκη.

Βαρουφάκη

*Γίνεται συστημικό πουσάρισμα στο κόμμα του για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εκλογικής ανατροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: capital.gr