Επιτέλους ας επιστρέψουμε ως χώρα στην κανονικότητα!
26/07/2019 19:30
Του Ορεσείβιου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιτέλους ας επιστρέψουμε ως χώρα στην κανονικότητα!

Σε όλα τα θέματα και σε όλες τις δράσεις της κοινωνίας, είμαστε μονίμως με έναν αστερίσκο για να μας διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα κράτη, ανατολής, δύσης , ακόμη και της υποσαχάριας Αφρικής.

Ιδιαίτερο καθεστώς στην οικονομία, στην αγορά, στις δημόσιες επιχειρήσεις, στην παιδεία, στο στρατό, στην υγεία... Δεν υπάρχει καμιά χώρα του κόσμου που ακολουθεί το δικό μας μοντέλο και σύστημα οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας.

Μονίμως ασχολούμαστε με την δική μας ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα...

Όπου κι αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε την εξαίρεση από τον κανόνα... Ένα απέραντο φρενοκομείο όπου η λογική είναι υπό διωγμό και η αναφορά και μόνο του αυτονόητου είναι παραδοξότητα. Η εφαρμογή του απλούστερου αυτονόητου, φαντάζει ένα εξωπραγματικό θαύμα. Θαυμάζουμε το ότι η νέα κυβέρνηση ήταν έτοιμη από καιρό, λες και είναι τόσο δύσκολο κατόρθωμα.

Και το κακό είναι ότι οι περισσότερες κινήσεις, νεωτεριστικές και επαναστατικές υποτίθεται, γίνονται ακριβώς για να μην διαταραχθεί το γελοίο μας σύστημα. Όλοι οι εξαποδώ και μερικοί συμπολίτες μας απορούν για το ότι υπάρχουμε ακόμη εν ζωή, αλλά τελικά η παλαβομάρα αυτή μας κρατά ακόμη ζωντανούς. Επειδή ακριβώς ποτέ δεν παίρνουμε στα σοβαρά αυτά τα παλαβά που ακούγονται και νομοθετούνται από τις κυβερνήσεις μας.

Ήρθε ο καιρός όμως αυτό το πράγμα να αλλάξει. Δεν πάει άλλο. Η συγκυρία είναι ιδανική, η κοινωνία έχει δημιουργήσει σημαντικούς πυρήνες αποφασισμένους να στηρίξουν επιτέλους τις πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.

Είναι τόσες πολλές και τόσο ανατρεπτικές αυτές που πρέπει να γίνουν ώστε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην υπάρχουν υπαναχωρήσεις στα βήματα εφαρμογής τους. Το να κλείσεις το τρελλάδικο και να το επανιδρύσεις από το μηδέν είναι μεν μια σίγουρη λύση, αλλά δεν είναι εφαρμόσιμη. Πρέπει να γίνουν αλλαγές και διορθώσεις δραστικές εν λειτουργία. Και αυτό κάνει την κατάσταση δύσκολη αλλά όχι αδύνατη.

Ας ελπίσουμε να αρχίσει η εφαρμογή του αυτονόητου και της λογικής από το θέμα του ασύλου. Οι νόμοι του κράτους εφαρμόζονται παντού , χωρίς τοπικές και άλλες ιδιαιτερότητες. Γιατί να μην υπάρχει άσυλο και στις εφημερίδες, στις τηλεοράσεις, στις εκκλησίες, στα μπουζουκτσίδικα; Διακίνηση ιδεών γίνεται και στους χώρους αυτούς και η αστυνομία να επεμβαίνει για να συλλάβει κλέφτες αφού ζητήσει την άδεια των διοικούντων... Φαίνεται αστείο και γελοίο να το συζητάμε, αλλά είναι σοβαρή η συζήτηση για το ότι θα πρέπει ο πρύτανης να δίνει άδεια στην αστυνομία για να συλλάβει κακοποιούς ή είναι για σοβαρή συζήτηση ο διαχωρισμός των παρανομιών σε κακουργήματα και πλημμελήματα;

Επιτέλους ας αντιληφθούν οι καρδερινόψυχοι ψευτοαστοί της δεξιάς ότι απαιτούνται λύσεις και οι λύσεις απαιτούν αποφασιστικότητα και δράση. Τα καραγκιοζλίκια κάποτε πρέπει να τελειώσουν γιατί θα μας τελειώσουν.

Ή θα φτιάξουμε πραγματική παιδεία ή ας το κλείσουμε το μαγαζί και να γίνουμε επισήμως μια Κολομβία της Ευρώπης και με την άδεια της αστυνομίας.

Συγγνώμη δεν πρόκειται να ζητήσει κανείς από όσους διακήρυτταν τις αηδίες περί ασύλων στα πανεπιστήμια και σήμερα αγανακτούν επειδή κάποιοι τις πήραν στα σοβαρά και τις εφάρμοσαν. Τουλάχιστον ας δείξουν το ίδιο πάθος σήμερα για να ξηλώσουν τις βλακείες τους και χωρίς συγγνώμες.

Οι περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές έχουν επισκεφθεί τα πανεπιστήμια του εξωτερικού... Ας εφαρμόσουν αυτά που έζησαν, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουν πάλι αστερίσκους...

Τα σχολεία δεν χρειάζονται άσυλο... Δασκάλους χρειάζονται και μαθήματα. Και σπουδαστές που θα ασχολούνται με τη γνώση και όχι με εμπόριο ναρκωτικών και παπουτσιών. Για αρχή αυτό.

Χωρίς πολλές τσιριμόνιες και μπλά μπλά να τελειώνει το μπάχαλο...

Αν θέλουν κάποιοι να παίζουν αυτοδιαχείριση και επαναστατικό πανεπιστήμιο ας τους δώσουμε την ευκαιρία και την ελευθερία. Με τα δικά τους λεφτά όμως όχι με τα δικά μας. Ας ιδρύσουν ένα δικό τους ιδιωτικό πανεπιστήμιο με τους κανόνες της ανομίας του ασύλου και να φιλοξενούν αστέγους και μαροκινούς στα γραφεία της επαναστατικής πρυτανείας.

Η πλάκα με τα λεφτά των άλλων και οι τζάμπα μαγκιές τέλος...