«Έπεσε από τα σύννεφα» ο Γιάννης Λοβέρδος με τις αντιδράσεις στα όσα αδιανόητα είπε! «Φραστικό λάθος», λέει τώρα (video)
22/05/2021 14:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Έπεσε από τα σύννεφα» ο Γιάννης Λοβέρδος με τις αντιδράσεις στα όσα αδιανόητα είπε! «Φραστικό λάθος», λέει τώρα (video)

Ο βουλευτής της ΝΔ ισχυρίστηκε τώρα ότι «ήταν φραστικό λάθος ... Δε θα έπρεπε να έχει γίνει»

Μετά την επίθεση κατά πάντων που εξαπέλυσε χθες υποστηρίζοντας τα όσα αισχρά είπε στη Βουλή για τους κακοποιητές συζύγους στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια, ο Γιάννης Λοβέρδος… ανασυντάχθηκε (ελαφρώς) και λέει τώρα ότι ήταν ένα «φραστικό λάθος» και πως θεωρούσε ότι η διατύπωσή του «ήταν σαφής» (σ.σ. σαφέστατη…) και πως «έπεσε από τα σύννεφα», όταν μια μέρα μετά «υπήρξαν αυτές οι αντιδράσεις. Ήταν λάθος».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στην εκπομπή του Open, «Έλα Χαμογέλα» είπε τα εξής:

«Αυτό που είπα – και αυτό εννοώ – είναι ότι από τη στιγμή που διαλύεται ένας γάμος, θα είναι καλό να έχουν την επιμέλεια και οι δύο γονείς. Η κάθε περίπτωση ενός διαλυμένου γάμου είναι διαφορετική, γι’ αυτό και την προτεραιότητα την έχουν τα δικαστήρια. Τα δικαστήρια κρίνουν και αποφασίζουν. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένας ή μία σύζυγος είναι κακή σύζυγος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να βλέπει το παιδί του/της. Τα δικαστήρια κρίνουν τα πραγματικά γεγονότα γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Είπα ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, επειδή υπάρχει μίσος μεταξύ των συζύγων, μπορεί να ισχυριστεί μια γυναίκα ότι δήθεν ο σύζυγός της την κακοποιεί ή ότι τη δέρνει. Αυτό δε θα το κρίνει η Βουλή, αλλά το δικαστήριο, που θα εξετάσει τα πραγματικά γεγονότα και αν όντως έτσι συμβαίνει. Αυτό είπα (σ.σ. δεν είπε αυτό)».

Και συνέχισε: «Μέσα στο πλαίσιο που έγινε η δήλωσή μου, θεώρησα ότι η διατύπωση ήταν σαφής. Δεν ήταν από ό,τι κατάλαβα. Εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρξε καμία αντίδραση μέσα στο Κοινοβούλιο. Και γι’ αυτό έπεσα από τα σύννεφα, όταν μια μέρα μετά υπήρξαν αυτές οι αντιδράσεις. Ήταν λάθος. Όταν το άκουσα μετά, ένιωσα άσχημα κατάλαβα ότι ήταν λάθος και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό. Ήταν φραστικό λάθος, που αισθάνομαι πολύ άσχημα. Δε θα έπρεπε να έχει γίνει. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να δώσω εύσημα στον κακοποιητή πατέρα, του οποίου η θέση θα έπρεπε να είναι στη φυλακή … Το θέμα που συζητήθηκε στο νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με την ενδοοικογενειακή βία. Η ενδοοικογενειακή βία είναι καταδικαστέα σε όλες τις μορφές, είναι απεχθής βία και γι’ αυτό υπάρχει σχετική νομοθεσία. Ο πατέρας που κακοποιεί τη μάνα και τα παιδιά του είναι εγκληματίας και πρέπει να τιμωρείται αυστηρά, να μπαίνει στη φυλακή. Και ένας εγκληματίας, φυσικά, δεν μπορεί να έχει την επιμέλεια των τέκνων του».

Ας θυμηθούμε τι είπε ο Γιάννης Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής:

Πηγή: newsbreak.gr