Εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ για EastMed ο "σύμμαχος" Αντώνης Λιάκος
03/01/2020 12:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ για EastMed ο "σύμμαχος" Αντώνης Λιάκος

Μπορεί η Κουμουνδούρου χθες, με ανακοίνωσή της να "καλωσόρισε" την υπογραφή της Συμφωνίας για τον EastMed, μιλώντας για έργο που συνεισφέρει καθοριστικά στην αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας, ωστόσο ηχηρή παραφωνία καταγράφηκε στην άποψη που διατύπωσε ο "σύμμαχος" του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καθηγητής, Αντώνης Λιάκος.

Ο κ. Λιάκος χαρακτήρισε την πολιτική που ακολουθεί η χώρα "πολιτική αυτοχειριασμού", λέγοντας μάλιστα ότι "πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίησή του".

Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής:
"Η ευγενής μας τύφλωσις
Φοβάμαι ότι η σημερινή μέρα της υπογραφής του αγωγού East-Med θα αποδειχθεί μοιραία. Πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίησή του. Με την συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στην υλοποίησή του, ακούγεται ως αιρετική και περιθωριακή φωνή κάθε αντίθετη άποψη, που λέει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η Τουρκία από τα όποια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, ότι είναι έωλη και τυχοδιωκτική η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου (που έχει ιδιαίτερες ευθύνες)-Ισραήλ και Αιγύπτου, και ότι μπλέκουμε σε διαμάχες που η Ελλάδα, δεν μπορεί να ελέγξει. Επιτρέψτε μου, αλλά τη θεωρώ πολιτική αυτοχειριασμού. Ελλάδα και Τουρκία, και από τη γεωγραφία και από την ιστορία είναι καταδικασμένες να ζουν μαζί, να διαπραγματεύονται, να λύνουν τις διαφορές τους και να συνεργάζονται. Όχι να βγάζει η μία τα μάτια της άλλης. Οπότε το έκαναν το πλήρωσαν ακριβά εκατέρωθεν".

Πηγή:capital.gr