«Έκραξαν» τον Μητσοτάκη στο ΠΑΓΝΗ – Οργή και αποδοκιμασίες (video)
30/07/2021 18:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Έκραξαν» τον Μητσοτάκη στο ΠΑΓΝΗ – Οργή και αποδοκιμασίες (video)

Τα «άκουσε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους υγειονομικούς μόλις έφτασε με αυτοκινητοπομπή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Ο Σύλλογος Εργαζομένων υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό με συνθήματα και πανό ζητώντας να ενισχύσει επιτέλους το ΕΣΥ και να κάνει προσλήψεις στα νοσοκομεία τα οποία εν μέσω πανδημίας λειτουργούν υποστελεχωμένα.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «οξυμένα προβλήματα και ελλείψεις στα νοσοκομεία, αλλά και προσπάθεια αποπροσανατολισμού των υγειονομικών και των ασθενών με “φιέστες” και προσχηματικούς “διαλόγους”».

Όπως καταγγέλλουν, «κυβέρνηση, υπουργείο και διοίκηση επιλέγουν να μην κάνουν μόνιμες προσλήψεις αλλά ανοίγουν ΜΕΘ με μετακινούμενους νοσηλευτές από τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα και κλινικές».

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων διεκδικεί μεταξύ άλλων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ενίσχυση της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό, ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας αλλά και ένταξη στα ΒΑΕ όλων των εργαζομένων.

Τέλος, οι αργαζόμενοι δηλώνουν υπέρμαχοι του εμβολιασμού αλλά κατά της τροπολογίας που ορίζει υποχρεωτικότητα, διαχωρισμό εργαζομένων αλλά και απολύσεις.

Πηγή: newsbreak.gr