Εκλογολογίας... συνέχεια
27/09/2018 14:50
Του Αδέξιου Δεξιού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκλογολογίας... συνέχεια

Φτου κι απ’ την αρχή. Θα απαιτήσουν άραγε οι δανειστές το κόψιμο των συντάξεων αναγκάζοντας τον Τσίπρα να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές είτε στο τέλος του 18΄ειτε στις αρχές του 19’; Ή θα του κάνουν... το ρουσφέτι με αντάλλαγμα την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών εφόσον ξεπεραστούν οι σκόπελοι στα Σκόπια; Κι αν ο Τσίπρας πάρει το πολύτιμο δωράκι από τις Βρυξέλλες θα τηρήσει τον λόγο του για ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας από τη Βουλή ή θα στήσει κάλπες τον Φεβρουάριο του 19’ για να πετάξει την καυτή πατάτα του Μακεδονικού στον Μητσοτάκη; Κι αν τηρήσει εν τέλει τα συμφωνηθέντα θα κάνει τριπλές εκλογές τον Μάιο ή διπλές με στόχο να ανατρέψει τα δεδομένα που θα δημιουργηθούν από την αναμενόμενη ήττα μέχρι το τέλος της τετραετίας;

Αυτά είναι πάνω κάτω τα ερωτήματα που θα μας βασανίσουν το επόμενο διάστημα.

Κατ΄ αρχήν όλα εξαρτώνται από δύο παράγοντες. Ο ένας είναι να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους τα Σκόπια, κι ο άλλος το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στη Βαυαρία τον Οκτώβριο.

Εάν πάνε όλα κάλα τότε, όπως πληροφορούμαστε, οι Γερμανοί θα δώσουν το πράσινο φως για την μη περικοπή των συντάξεων προσδοκώντας στην υλοποίηση των δεσμεύσεων για το Μακεδονικό κι από την πλευρά της Ελλάδας.

Ακόμη όμως κι αν η Μέρκελ υποστεί ήττα στις εκλογές, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, εάν δεν προκύψει εμπλοκή στα Σκόπια πάλι θα του κάνει το χατίρι για τις συντάξεις του Τσίπρα καθώς οι εταίροι δεν θέλουν με τίποτα να διακινδυνεύσουν την... αίσια κατάληξη του Μακεδονικού.

Συνεπώς, εάν ισχύσουν τα παραπάνω άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο Τσίπρας σε καμία περίπτωση δεν θα ρίξει γροθιά στο μαχαίρι και θα κινηθεί στη λογική του pacta sunt servanda (οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται).

Θα ψηφίσει δηλαδή την συμφωνία, ενώ θα πανηγυρίζει για τις συντάξεις και παράλληλα θα προσπαθεί να μοιράσει ό, τι μπορεί από αυτά που εξήγγειλε στη ΔΕΘ σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνησή του, με το βλέμμα στραμμένο στις διπλές κάλπες του Μαΐου.

Τα προβλήματα που θα προκύψουν με τον Καμμένο τα έχει ήδη λύσει με την ευγενική χορηγία του Ποταμιού και άλλων κεντροαριστερών μηδισάντων.

Στο μεταξύ, όπως είπαμε, θα περιμένει να δει με πόσο θα χάσει τον Μάιο και ανάλογα την ήττα ανάλογες και οι επόμενες κινήσεις μέχρι το τέλος της τετραετίας όπου αναγκαστικά θα κάνει εκλογές.

Ένας άλλος παράγοντας που δίνει βαρύτητα στα παραπάνω είναι το κλείσιμο της ψαλίδας με τη ΝΔ.

Σύμφωνα με μυστικές δημοσκοπήσεις η διαφορά με τη ΝΔ βρίσκεται στις τέσσερις μονάδες, ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι καταρρέουν τα μικρά κόμματα και ενισχύεται και πάλι ο δικομματισμός.

Εξέλιξη που όπως μαθαίνουμε κάνει τον Τσίπρα να πιστεύει ότι εάν καταφέρει να ξεπεράσει τα προσκόμματα που αναφέραμε και να εξαντλήσει την τετραετία, ενδέχεται να χάσει τις εκλογές στο νήμα.

Πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο τέλος. Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που γράφουμε εδώ και καιρό. Ο Τσίπρας ήρθε για να μείνει και θα κάνει τα πάντα για να καταστεί πολιτικά κυρίαρχος.

Η ουσία είναι τι κάνει η ΝΔ για να του χαλάσει τα σχέδια.

Διότι όταν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται μέχρι και σε μέσα που την στηρίζουν δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μειώνει τη διαφορά κι ο Μητσοτάκης συνεχίζει να απαντά με την αριστερή στροφή που εξήγγειλε στη ΔΕΘ, με τις θολές θέσεις σε Μακεδονικό και μεταναστευτικό, με την διαιώνιση του ΕΝΦΙΑ μεταφέροντάς τον στη διεφθαρμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση και με ρουσφέτια σε παλαιοκομματικούς δεινοσαύρους μπας και του επιτραπεί να ανανεώσει τη ΝΔ, τότε μάλλον προσφέρει τα μάλα για την εγκαθίδρυση του Τσίπρα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Άραγε θα ξυπνήσουν στην Πειραιώς; Δεν βλέπουν ότι με την τακτική τους επί της ουσίας υπηρετούν την «δεξιά παρένθεση» που ονειρεύεται ο Τσίπρας, όπως γράφουμε σε άλλο κομμάτι;

Γρηγορείτε... αδέρφια της Πειραιώς, γιατί σας βλέπουμε να συγκυβερνάτε με τον Τσίπρα χωρίς να το πάρετε χαμπάρι.

Έκτος κι αν είναι αυτός ο τελικός στόχος και μας δουλεύετε.

Θα επανέλθουμε...