Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
20/05/2021 15:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύσκολες ώρες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν ξέρουμε αν ισχύουν ή όχι οι μέχρι στιγμής (η κατάθεση συνεχίζεται τη Δευτέρα) συνταρακτικές αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική για τον Νίκο Παππά (βλέπε: Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η εξέταση του Χρ. Καλογρίτσα, Δεύτερη ημέρα εξέτασης του Χρ. Καλογρίτσα στην προανακριτική για την υπόθεση Ν. Παππά, Βουλή-Προανακριτική: Διεκόπη λόγω αδιαθεσίας του μάρτυρα η εξέταση του Χρ. Καλογρίτσα).

Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι όσα είπε τα είπε λεπτομερέστατα με... διευθύνσεις και ονόματα.

Λεπτομέρειες που αποκλείεται να τις έβγαλε από το μυαλό του.

Άλλωστε εργολάβος είναι ο άνθρωπος κι όχι σεναριογράφος.

Ήτοι, διαθέτει τις ικανότητες να στήνει κατασκευές κι όχι πλεκτάνες για να ευνοηθεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της Κουμουνδούρου.

Σε κάθε περίπτωση, όποια κι αν είναι η έκβαση της όλης υπόθεσης, ο Καλογρίτσας κατάφερε να πλήξει καίρια το υποτιθέμενο αριστερό ηθικό πλεονέκτημα του Τσίπρα.

Διότι ο Παππάς εκείνη την περίοδο επί της ουσίας κυβερνούσε την Ελλάδα... αντ΄ αυτού.

Που σημαίνει ότι o άλλοτε λαοπρόβλητος αποκλείεται να μην γνώριζε για τα αλισβερίσια του πιο στενού του συνεργάτη με τον Καλογρίτσα.

Πόσο μάλλον όταν ο Καλογρίτσας και ο Παππάς, πέρα από τις μυστικές συναντήσεις που αποκάλυψε ο πρώτος, «συναντιόντουσαν» και δημοσίως (βλέπε: Πρωτοστατούντος του Καλογρίτσα ο Παππάς «τσακίζει» τη διαπλοκή (Φωτο)).

Μακάρι τα λεχθέντα του Καλογρίτσα να αποδειχθούν κάλπικα και να αποκατασταθεί η λαβωμένη τιμή του Τσίπρα.

Ιδιαίτερα αυτά περί «White House» και «White Porscha», τα οποία αν αποδειχθούν μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στην αμφισβήτηση του Τσίπρα από τους... συντρόφους που εποφθαλμιούν την καρέκλα του.

Κάτι που ουδείς δύναται να αποκλείσει, διότι η ψυχολογία του Καλογρίτσα δείχνει έναν άνθρωπο που θέλει να εκδικηθεί για την εξαπάτηση που υπέστη (σύμφωνα με τα λεγόμενά του πάντα).

Θα φανεί τη Δευτέρα...