Δημοσκόπηση: Στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή
23/06/2017 13:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσκόπηση: Στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή

Δεν έχουν πειστεί οι Έλληνες ψηφοφόροι για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και την έξοδο από την επιτροπεία, τα οποία συγκροτούν το νέο κυβερνητικό αφήγημα. Αυτό αποτυπώνεται στη νέα έρευνα "σφυγμός" της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της Prorata, η ψαλίδα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κερδίζει 6 μονάδες από το Μάιο και να φτάνει στο 36%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στάσιμος στο 20%. Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται στο 14% (από 11%), το ΚΚΕ στο 13% (από 9%), το Ποτάμι στο 9% (από 7%), η Χρυσή Αυγή στο 9% (από 9%) και η Ένωση Κεντρώων στο 8% (από 8%)

Στην έρευνα καταγράφεται επίσης η εκλογική επιρροή των κομμάτων, με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί το προβάδισμα των ψηφοφόρων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη συμφωνία του Eurogroup κακή ή μάλλον κακή, έναντι του 30% που τη θεωρεί καλή ή μάλλον καλή.

capital.gr