Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερό προβάδισμα 12,5 μονάδων για τη ΝΔ
23/01/2020 21:09
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερό προβάδισμα 12,5 μονάδων για τη ΝΔ

Σταθερό προβάδισμα που παραμένει σε διψήφιο ποσοστό διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, το Κίνημα Αλλαγής 6,5%, το ΚΚΕ 5%, ενώ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου κινείται στο 4,5% και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη 3%.

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση ποιο κόμμα πιστεύεται ότι θα αναδεικνυόταν πρώτο εάν διεξάγονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, η ΝΔ προηγείται με τεράστια διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 66% έναντι 19%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 44%, έναντι 26% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Θετικά κρίνει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, το 58% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά την επιλογή της ΝΔ για τη θέση του αρχηγού του κράτους, ενώ το 31% την κρίνει μάλλον αρνητικά ή αρνητικά.

Όσον αφορά τα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό/προσφυγικό, το 49% των πολιτών τα κρίνει σε σωστή ή μάλλον σωστή κατεύθυνση, ενώ το 39% κρίνει ότι είναι σε λάθος ή μάλλον λάθος κατεύθυνση.

Οι αποφάσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά κρίνονται από τους ψηφοφόρους σε θετική κατεύθυνση από το 55%, ενώ το 36% θεωρεί ότι κινούνται σε αρνητική κατεύθυνση.

Η ανησυχία για την απειλή που συνιστά η τουρκική στάση στις διμερείς σχέσεις, είναι μεγάλη ή αρκετά μεγάλη για το 62% των πολιτών, μέτρια για το 16% και μικρή ή ελάχιστη για άλλο ένα 16%.

Πηγή:capital.gr