Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ικανοποίηση για Μητσοτάκη-ΝΔ, ανησυχία για το προσφυγικό
29/11/2019 14:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ικανοποίηση για Μητσοτάκη-ΝΔ, ανησυχία για το προσφυγικό

Πλήρη κυριαρχία στην πολιτική σκηνή της χώρας διατηρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, στους πρώτους πέντε μήνες της διακυβέρνησής της, όπως αποτυπώνεται σε έρευνα της Opinion Poll.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα «Βαρόμετρο» της Opinion Poll, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί και αυξάνει το εκλογικό της ποσοστό στο 40,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 23%.

Opinion Poll

  Παράλληλα, σχεδόν 1 στους 2 ερωτηθέντες (49,9%) θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ υπέρ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά θετικά μόλις το 16,8%.

  opinion

   Επιπλέον το 63,2% δηλώνει ικανοποιημένο (το 37,7% απαντά «Ναι» και το 26,5% «Μάλλον ναι») από τις παρεμβάσεις και την συνολική παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη.

   opinion

    Χαρακτηριστικά είναι τα ποσοστά αποδοχής που συγκεντρώνουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε θέματα όπως η ψήφος των αποδήμων, το πανεπιστημιακό άσυλο και η συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

    opinion

     opinion poll

      opini

       Αντίθετα, μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση παραμένει το μεταναστευτικό – προσφυγικό, με το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνει ικανοποίηση να είναι 27.4%, ενώ το 69,2% εκφράζει αρνητική άποψη.

       opinion

        Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ερευνών της εταιρίας Opinion Poll Ζαχαρία Ζούπη, ένας άλλος λόγος που στηρίζει την κυριαρχία του Πρωθυπουργού είναι η αντίληψη του 68,3% ότι οι διαχωρισμοί Δεξιάς – Αριστεράς δεν έχουν νόημα, έναντι ενός 28,1%, που πιστεύει στο αντίθετο. Παράλληλα το 67,5% συμφωνεί με το άνοιγμα του Πρωθυπουργού σε στελέχη που δεν ανήκουν στην ΝΔ.

        Την ίδια ώρα ο αντιπολιτευτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει ιδιαίτερη απήχηση, με τους ερωτηθέντες να απαντούν σε ποσοστό 74,1% ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που ασκεί μέχρι τώρα κριτική στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

        Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μια βασική καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως οικοδομείται ένα Κράτος της Ακροδεξιάς, της αστυνομοκρατίας και του αυταρχισμού, διαφωνεί το 69,7%

        opinion

         Στο ερώτημα τέλος, αν πιστεύουν ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, το 51,8% απαντά αρνητικά έναντι 37,8% που απαντά θετικά.

         Πηγή:eleftherostypos.gr