Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 16,5 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
21/09/2019 23:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 16,5 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Περαιτέρω διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για "Το Βήμα”.


Ειδικότερα, το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται στο 39,5%, αυξημένο κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με εκείνο που είχε στην προεκλογική περίοδο (33,5%).

Την ίδια ώρα, η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ (23%) βρίσκεται στις 16,5 μονάδες, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να χάνει μία μονάδα από το ποσοστό που είχε στην πρόθεση ψήφου τον Ιούλιο.

Η χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση

Η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από τους πολίτες σε ποσοστό 63%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ακόμα ψηλότερα, καθώς επτά στους δέκα πολίτες (71%) εκτιμούν ότι ασκεί τα καθήκοντά του με τρόπο που θέτει την Ελλάδα σε σωστή τροχιά.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια που η πλειονότητα των πολιτών (56%) εκτιμά ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και μόλις το 30% πιστεύει το αντίθετο.

Οι παραπάνω δείκτες δεν αποτυπώνουν μόνο ένα κλίμα αισιοδοξίας ή υψηλών προσδοκιών, αλλά, σύμφωνα με τους ερευνητές, μια βαθύτερη διεργασία στην ελληνική κοινωνία, η οποία απομακρύνεται σταδιακά από τις φοβίες και τους περιορισμούς της δεκαετούς κρίσης και αρχίζει να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη το μέλλον.

Πηγή:capital.gr