Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 15,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
25/01/2020 22:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 15,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Με 15,1 μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Dhmokrat;ia του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 5,7%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 4%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Βήματος, το 65% των πολιτών αξιολογεί θετικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εξακολουθεί να έχει μεγάλη απήχηση στους κεντρώους (71%) και στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους (52%), καθώς ακόμη και στους αριστερούς (31%).

Ο πρωθυπουργός είναι επίσης ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 66% θετικές γνώμες και προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα (48% έναντι 18%).

Η εικόνα του κ. Τσίπρα βελτιώνεται ελαφρώς καθώς οι αρνητικές γνώμες μειώθηκαν στο 65% από 67% τον Δεκέμβριο ενώ η δημοφιλία του αυξήθηκε σε έναν μήνα κατά 5 μονάδες, 41% από 36%.

Προβληματισμοί πολιτών για την κυβέρνηση σε τρεις τομείς: Προσφυγικό, Ασφάλεια και Παιδεία

Τρία είναι τα πεδία που προβληματίζουν τους πολίτες αναφορικά με το έργο της κυβέρνησης. Πρόκειται για: την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (οι θετικές γνώμες μειώθηκαν από το 52% στο 45%), την Παιδεία (οι θετικές γνώμες από 49% έπεσαν στο 38%), το Μεταναστευτικό (οι θετικές γνώμες από 25% έφθασαν στο 16%).

Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα ΠτΔ

Πρόσωπο ευρείας αποδοχής και μεταξύ των πολιτών φαίνεται να αναδεικνύεται η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, καθώς το 59% των πολιτών συμφωνεί με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το 61% θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με τη γειτονική χώρα.

Πηγή: capital.gr