Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
08/03/2020 12:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσκοπήσεις: Η ελληνική κοινή γνώμη συντριπτικά στηρίζει Κ. Μητσοτάκη για τον Έβρο

Τη συντριπτική αποδοχή των πολιτών έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση με τη στάση της απέναντι στις κρίσιμες και ραγδαίες εξελίξεις για τα εθνικά μας θέματα όσο και στη νέα κρίση του κοροναϊούπου απειλεί τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", εννέα στους δέκα ερωτηθέντες επικροτούν τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται στα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία διεξήχθη από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου:

-Το 91,6% των ερωτηθέντων συμφωνεί με το κλείσιμο των συνόρων, ενώ μόλις το 5,1% διαφωνεί.

-Το 70,1% λέει "Ναι" στις δομές κλειστού τύπου, έναντι 17,1% που διαφωνεί.

-Στην ερώτηση "ποια κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το μεταναστευτικό", η ΝΔ συγκεντρώνει 50,2%, ακολουθεί η απάντηση "καμία από τις δύο" με 33,8%, ενώ τελευταία επιλογή εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 16%.

-Στην ερώτηση "ποια κυβέρνηση θεωρείται καταλληλότερη να χειριστεί τα εθνικά θέματα", η ΝΔ συγκεντρώνει 51,8%, ακολουθεί "καμία από τις δύο" με 27,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην τρίτη θέση, με 20,9%.

-Στο πεδίο της οικονομίας, το 52,9% θεωρεί καταλληλότερη τη ΝΔ, έναντι 16,4% που επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ.

-Όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης του κοροναϊού, το 75,5% βάζει θετικό πρόσημο στο υπουργείο Υγείας, έναντι 15,3% που διαφωνεί με τους χειρισμούς του υπουργείου.

Opinion Poll: Το 90% επιδοκιμάζει τους χειρισμούς Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό

Την ίδια εικόνα αποτυπώνει και δεύτερη δημοσκόπηση, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Opinion Poll, για λογαριασμό του "Πρώτου Θέματος", το 90% των ερωτηθέντων επιδοκιμάζει την πολιτική Μητσοτάκη στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού.

Αναλυτικά, το 90% των πολιτών πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση αντέδρασαν σωστά απέναντι στον εκβιασμό Ερντογάν, το 81% συμφωνεί με τη σκλήρυνση της γραμμής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό. Μάλιστα, το 62% των πολιτών δηλώνει ότι αποδοκιμάζει τη στάση που κράτησε στα γεγονότα στον Έβρο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, το 38,8% των πολιτών δηλώνει ότι θα ψήφιζε τη Ν.Δ., έναντι 20,8% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, 4,5% που επιλέγει το ΚΙΝΑΛ, 5% που δηλώνει προτίμηση στο ΚΚΕ, 4,5% που προτιμά την Ελληνική Λύση και 2,7% που θα ψήφιζε ΜέΡΑ25.

Πηγή:capital.gr