Δεν μαζεύεται ο Πολάκης και απαντά "βουκολικά" στον ΣΥΡΙΖΑ
29/11/2019 12:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν μαζεύεται ο Πολάκης και απαντά "βουκολικά" στον ΣΥΡΙΖΑ

Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά ήταν χθες που ο Παύλος Πολάκης ανέβασε "τεταρταίο" στον ΣΥΡΙΖΑ και αν όχι στα πάνω διαζώματα της Κουμουνδούρου, σίγουρα σε ουκ ολίγους κομματικούς.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας προχωρώντας σε "ψυχιατρική διάγνωση" για την συντονίστρια του κυβερνητικού σχεδίου για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα Ειρήνη Αγαπηδάκη, σχολιάζοντας κείμενό της, προκάλεσε (ξανά) σάλο αντιδράσεων (και) στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μη αποδεκτές οι δηλώσεις για Αγαπηδάκη

Η Κουμουνδούρου επισήμως, δια του εκπροσώπου της Αλέξη Χαρίτση, πήρε αποστάσεις από τις νέες "παρεμβάσεις" του βουλευτή αλλά το "σκληρό ροκ" καταγράφηκε μέσω της ανακοίνωσης του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ (του οποίου προίσταται ο Πάνος Λάμπρου, εκ των 53).

Στην ανακοίνωση, χαρακτηρίζονται ως "μη αποδεκτές" οι δηλώσεις Πολάκη , ο οποίος απάντησε, βάσει της ίδιας ανακοίνωσης: "πράγματι, σε χυδαιότητες με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς".

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει:

"Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να "δανειζόμαστε" από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους.

Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι, σε χυδαιότητες με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς. Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα".

Απαντά "βουκολικά" ο Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης πάντως, για μια ακόμη φορά, καθόλου δεν φαίνεται να ορρώδησε προ των αντιδράσεων των συντρόφων του.

Αντιθέτως, ανταπάντησε μέσω του προσωπικού του προφίλ του Facebook , με το άσμα "ο Παπαλάμπρου" και την σημείωση:

"Πως μούρθε αυτο το τραγούδι στο μυαλο ,δεν μπορω να καταλάβω...."Στου Παπα-ΛΑΜΠΡΟΥ την αυλή"
Ίσως γιατι εκπέμπει "αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες "μιας βουκολικης ζωής που τα βασικά ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ειναι η καθάρια φύση ,η λεβεντιά και η ελευθερια.....
....κι όποιος καταλαβει κατάλαβε ....."

Πηγή:capital.gr