Δεν είναι «τρολιά» του διαδικτύου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι «δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να έχει  κάνει περισσότερα από την Ελλάδα στο τέστινγκ»
04/01/2022 14:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν είναι «τρολιά» του διαδικτύου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι «δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να έχει κάνει περισσότερα από την Ελλάδα στο τέστινγκ»

Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να έχει κάνει περισσότερα στο τέστινγκ από την Ελλάδα ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν επικίνδυνο καθώς η κυβέρνηση εν αντιθέσει με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης επιμένει να μην χορηγεί δωρεάν rapid test και PCR με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί και φυσικά να μην είναι πλήρης η ιχνηλάτηση, αφού πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος. Καθώς όμως η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει τη χώρα μας, δημιουργεί ουρές στα σημεία για δωρεάν rapid και PCR test, αφού το κόστος είναι απαγορευτικό για τη μέση οικογένεια.

Γι’ αυτό άλλωστε και αμέσως μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε σύσταση προς τους πολίτες «εφόσον κάνουν rapid test και αποδειχθούν θετικοί τότε να μην κάνουν μοριακό τεστ παρότι είναι το μόνο που έχει αυξημένα ποσοστά αξιοπιστίας». Ο κ. Οικονόμου δεν απάντησε στην επόμενη ερώτηση «σε ποιες περιπτώσεις κάνει σύσταση η κυβέρνηση στους πολίτες να κάνουν PCR τεστ». Εάν η απάντηση είναι να κάνουν PCR εφόσον βγουν αρνητικοί στο rapid test αλλά εξακολουθούν να έχουν συμπτώματα, τότε με δεδομένο ότι τα συμπτώματα της μετάλλαξης «Ο» είναι σαν της κοινής γρίπης είναι σαν η κυβέρνηση να συστήνει PCR τεστ σε όσους πολίτες έχουν συμπτώματα κοινής γρίπης. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση επιμένοντας στην πολιτική των ακριβών PCR που ευνοεί τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, παρακινεί τους πολίτες είτε να πληρώνουν από την τσέπη τους τα 50 ευρώ είτε να στήνονται στις ουρές.

Ενδεικτικό της αμηχανίας είναι ότι ο κ. Οικονόμου δεν είχε απάντηση για το τι θα πράξουν οι συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη διαπίστωση ότι ο κ. Σκέρτσος βρέθηκε θετικός στον κορονοιό. Στην ερώτηση εάν οι υπόλοιποι συνεργάτες θα υποβληθούν σε rapid test ή σε PCR ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι θα πράξουν ό,τι τους συστήσουν οι ειδικοί.

Πάντως διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός σήμερα δεν ήλθε σε επαφή με τον κ. Σκέρτσο. Συνεπώς δεν χρειάζεται να μπει σε καραντίνα.

Σήμερα οι αποφάσεις για τα σχολεία

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή με αντικείμενο το άνοιγμα των σχολείων. Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου με ασφάλεια και με προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, για εκπαιδευτικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς όρους. Παράλληλα η επιτροπή θα καθορίσει και το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημίων από το άνοιγμά τους και μετά. Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή συνεδριάζει στις δύο το μεσημέρι και στη συνέχεια θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οι ανακοινώσεις θα αφορούν εκτός από τα σχολεία και τα ΑΕΙ, αλλά και τα φροντιστήρια που ήδη πάντως άνοιξαν χθες με τα παλιά πρωτόκολλα.