Βρήκαμε τον «πατερούλη» του έθνους και τον χάσαμε!.. STOP
16/09/2019 11:00
Της Κρινιώς Καλογερίδου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βρήκαμε τον «πατερούλη» του έθνους και τον χάσαμε!.. STOP

''Το μυστικό μου είναι ένα πολύ απλό μυστικό: μόνο με την καρδιά μπορεί κάποιος να δει καθαρά, γιατί όλα τα αναγκαία είναι αόρατα στο ανθρώπινο μάτι'', γράφει - μεταξύ άλλων - ο Αντουάν ντε Σεν Εξιπερί στον ''Μικρό Πρίγκιπα'' και με κάνει να μορφάζω από θλίψη, έτοιμη να βάλω τα κλάματα, καθώς σκέφτομαι την εικόνα που εκπέμπουν πολλοί Έλληνες σήμερα πιεσμένοι απ' τις δύσκολες καταστάσεις της κρίσης.

Στην άμορφη μάζα της κοινωνίας μας περισσεύουν τα νεφελώματα και σπανίζει το ηλιακό σύστημα με τις φωτεινές εκείνες φυσιογνωμίες που θα λάμψουν σαν φωτεινά μετέωρα και θα γίνουν οι οδοδείκτες του λαού μας στο δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον.

Με την περηφάνια του στραπατσαρισμένη απ' τις ηθικές και εθνικές ήττες του την τελευταία δεκαετία, ήταν φυσικό αυτός ο λαός να αναπτύξει αρνητικά συναισθήματα ασύμβατα με το ελληνικό πνεύμα και να νιώσει πιο έντονα από ποτέ τη λαχτάρα της μάζας που περιμένει τον λυτρωμό και τη δικαίωση απ' τον ιδανικό κυβερνήτη.

Εν αναμονή της ατομικής και συνολικής λύτρωσής τους όμως οι Έλληνες έπεσαν θύματα των λαϊκιστών πολιτικών που τους έκαναν να αποπροσανατολιστούν, να χάσουν την επαφή με την αλήθεια και να πάψουν να έχουν καθαρή επαφή με τον πυρήνα της ιστορικής συνείδησης και ιδιαιτερότητάς τους.

Εξαιτίας αυτής της απώλειας έχασαν την πίστη τους στις αξίες και τα ιδανικά της φυλής και ανέπτυξαν τις αντιλήψεις του όχλου που βρίσκεται σε δουλική αναμονή του Μεσσία και περιμένει να τον σώσει, για να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά του. Να τον σώσει απ' τα επάρατα μνημόνια κι από τον κακό εαυτό του.

Οι αξίες του Αγαθού, του Ωραίου και του Αληθινού, μπολιασμένες με τις χριστιανικές της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ανεκτικότητας χάθηκαν στην πορεία παρασυρμένες απ' το δύσοσμο ρεύμα της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού και του ρατσισμού, που σκίασε ανεπανόρθωτα την ηθική και πολιτική συνείδησή τους.

Το εθνικό σύνολο έχασε τελικά την ελευθερία της βούλησής του και έρμαιο στα χέρια των δημαγωγών πολιτικών μετατράπηκε σταδιακά σε άμορφη μάζα που εν αναμονή του Μεσσία της αναταράζεται πού και πού στις κρίσιμες στιγμές της ''σαν αγέλη δαρμένη από σιφούνι, σαν κοπάδι που έχασε σκυλιά και τσομπάνηδες''.

Η έλλειψη παιδείας υπό την ευρεία της έννοια έκανε δυστυχώς πολλούς Έλληνες σήμερα να χάσουν την ελεύθερη ψυχή τους, να αποδέχονται ταπεινωτικούς συμβιβασμούς, να αντιμάχονται την αλήθεια όταν δεν τους συμφέρει και να εθίζονται στα ψέματα που παραπλανούν και καθησυχάζουν τις συνειδήσεις τους. Τους έκανε να συμπεριφέρονται με επιθετικότητα, ζηλοφθονία, καχυποψία, και ρατσιστική μισαλλοδοξία.

Στένεψαν οι καρδιές μαζί με τα όνειρα που χάθηκαν, τις φιλοδοξίες και τις επιλογές τους. Η παρακμή δεν είναι τόσο οικονομική όσο αξιακή, πολιτιστική, σε σημείο που να κάνει το κουτσομπολιό, την ψευδολογία και τη συκοφαντία πολιτικές αρετές των Ελλήνων.

Αυτές, σε συνδυασμό με τις ρίζες του μίσους για το διαφορετικό και τον εκφυλισμό του δημοκρατικού ήθους, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια την ελληνική κοινωνία σε σταδιακή αποδιοργάνωση και κατάρρευση, καθώς φέρει βαρέως στις αδύναμες πλάτες της το άχθος των μνημονίων και το άρωμα του ''προοδευτικού'' μηδενισμού της κυβέρνησης Τσίπρα.

Για τον λόγο αυτό καλείται ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να σταματήσει την κατηφορική πορεία της χώρας και της κοινωνίας πριν την κατακρήμνισή της. Οι ανοιχτές πληγές που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγοντας πρέπει να θεραπευθούν το γρηγορότερο δυνατό στο πλαίσιο της αναστήλωσης των ερειπίων.

Κι αυτή η αναστήλωση θα πρέπει να ξεκινήσει απ' την αποκατάσταση του κύρους των θεσμών και των δημοκρατικών όρων λειτουργίας του πολιτεύματος, οι οποίοι έχουν πλειστάκις παραβιαστεί, με αποτέλεσμα την καταστρατήγηση του Συντάγματος απ' το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Για ένα κράτος σε κρίση το ''εκ παιδείας άρξασθαι'' είναι βασικό προαπαιτούμενο χωρίς ''ναι μεν, αλλά''. Αν εξυμνούμε την αριστεία και θέλουμε να έχουμε άξια λόγου δημόσια εκπαίδευση, αν προτρέπουμε τα παιδιά να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για την μόρφωσή τους, δεν μπορούμε να έχουμε δασκάλους και καθηγητές που πέρασαν στις σχολές τους με βαθμούς κάτω απ' τη βάση.

Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε επίσης πολιτικές ζυμώσεις στα σχολεία, άκρατο κομματισμό μερίδας των λειτουργών του και διατήρηση νοοτροπιών που εμποδίζουν το γκρέμισμα νοσηρών καταστάσεων και την ανέλιξη της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τα έχει υπόψη της όλα αυτά, όπως και το ότι εκλέχτηκε για να εφαρμόσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις της και όχι για να ικανοποιήσει το ''από μηδενική βάση διάλογος στην Παιδεία'' (άρα αναστολή των μεταρρυθμίσεων) της αντιπολίτευσης ή τις μαθητικές αντεγκλήσεις μερίδας των μαθητών η οποία ''έχει στρατωνιστεί στον κομματικό γενιτσαρισμό του μαθητικού κινήματος'' και ετοιμάζει τα... πυρομαχικά της για τις επόμενες καταλήψεις.

Οι παρεμβάσεις για καθαρισμό της κόπρου του Αυγεία σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας (συμπεριλαμβανομένου και του θέματος ασφάλειας του πολίτη) θα πρέπει να γίνουν άμεσα και ''πραξικοπηματικά'', κόντρα στις Βαρναλικές φιγούρες της πολιτικής που ανθίστανται στην πρόοδο, για να ξυπνήσει το βραδυκίνητο, γραφειοκρατικό σύστημα και να διαφοροποιηθούν οι προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον προκάτοχό του.

Ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση του τελευταίου είχε τελειώσει πολιτικά πολύ πριν οδηγηθεί στις εκλογές, όταν τα ενεργήματά της δεν είχαν πλέον αντίκτυπο στους πολλούς, που της γύρισαν δικαιολογημένα την πλάτη.

Αυτά τα ενεργήματα όμως, οι κυβερνητικές αστοχίες έως εγκλήματα της κυβέρνησης Τσίπρα σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, παρέτειναν την πολιτική αστάθεια και την οικονομική και δημοσιονομική κρίση της χώρας, που έχει περιορίσει κατά πολύ την επιρροή της στην ΕΕ και τα Βαλκάνια.

Όλα αυτά πριμοδότησαν τη ''φιλοσοφία'' του Μεσσιανισμού, που καλλιεργήθηκε εν καιρώ ιδεολογικής αδράνειας και εθνικής αυτοχειρίας (με επίκεντρο το ''Μακεδονικό''), η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την υπογραφή της ''συμφωνίας των Πρεσπών'' απ' τους δεξιοτέχνες της απάτης και της αυταπάτης...

Κι εδώ βρίσκεται το ανυπέρβλητο εμπόδιο, κατ' εμέ, που καλείται να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πώς θα πείσει την πλειοψηφία των Ελλήνων που τον ψήφισε σαν επερχόμενο λυτρωτή-Μεσσία ο οποίος θα σταματούσε τον παρακμιακό ξεπεσμό και θα έδινε τέλος στην εθνική πανωλεθρία μας στο ''Μακεδονικό'', ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε επ' αυτού;

Πώς θα πείσει τους ψηφοφόρους του να δεχτούν τα νέα τετελεσμένα, τη στιγμή που πιστεύουν ότι μπορεί αλλά δεν τολμά να τα αλλάξει; Πώς μπορεί να τους πει την αλήθεια, ότι δηλαδή δε μπορεί να κάνει ούτε αυτά που άφηνε να εννοηθεί προεκλογικά πως θα προσπαθούσε να αλλάξει ή έστω να βελτιώσει επί το εθνικά δικαιότερο;

Ο ''πατερούλης'' του έθνους μάς τέλειωσε. Τον βρήκαμε και τον χάσαμε την ίδια στιγμή. Αυτός που αντιτίθετο στην επικύρωση της συμφωνίας και έλεγε (παραμονές των εκλογών της 7ης Ιουλίου) με επίταση ότι ''Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να υπογράψω τέτοια συμφωνία, να εκχωρήσω μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα... και γι' αυτό θα επιχειρήσω να διορθώσω τα κακώς κείμενα των επιπτώσεων της συμφωνίας...'', δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα.

Ο νέος προσανατολισμός του έχει ήδη δρομολογηθεί και δεν περιλαμβάνει τον... ''φρέσκο αέρα'' της προδομένης Μακεδονίας, αλλά τα γνωστά χιλιοειπωμένα: ''... Η νέα κυβέρνηση έχει κληρονομήσει ένα οικονομικό περιβάλλον που βρίθει προκλήσεων, τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία...''

Οι κυβερνητικές πριμαντόνες εσίγησαν. Καιρός να σιγήσουν κι οι Μεσσιανιστές αυτού του τόπου και να απελευθερωθούν απ' την μαζοχιστική εμμονή τους να προστατέψουν τα ιερά και τα όσια των πατέρων τους και να μη ρίξουν στην κάμινο του πυρός, ως καιόμενη βάτο, την άμοιρη Μακεδονία...

''Κρινιώ Καλογερίδου'' (Βούλα Ηλιάδου)