Βουλή: Στα άκρα η κόντρα Κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για Οικονομία και Novartis
24/10/2019 11:51
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βουλή: Στα άκρα η κόντρα Κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για Οικονομία και Novartis

Σκηνικό ακραίας πόλωσης μεταξύ Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ έχει στηθεί στη Βουλή μεσούσης της προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Οικονομία.

Απόψε ψηφίζεται το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, σε κλίμα έντασης , το οποίο έχει διαχυθεί τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα πέραν της Ολομέλειας και στους διαδρόμους του κοινοβουλίου.

"Μάχη" εντυπώσεων για Novartis

Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας το ντοκιμαντέρ της ιταλόφωνης ελβετικής τηλεόρασης για την υπόθεση Novartis το οποίο παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες, σήκωσε και πάλι "σκόνη", βάζοντας στο κάδρο τον Άδωνι Γεωργιάδη για δηλώσεις του στο εν λόγω ντοκιμαντέρ.

Η "γραμμή" της Κουμουνδούρου εξάλλου, είναι να αντιτάξει στον όρο "σκευωρία" που χρησιμοποιούν Ν.Δ- ΚΙΝΑΛ για την περιβόητη υπόθεση Novartis, τον χαρακτηρισμό "σκάνδαλο", επιμένοντας μέχρι τέλους ότι τα δυο κόμματα, επιθυμούν τη συγκάλυψή του.

Ο υδράργυρος χθες σκαρφάλωσε στο "κόκκινο" μετά από δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στο περιστύλιο της Βουλής, περί πιθανού χρηματισμού των Α. Τσίπρα και Π. Πολάκη από φαρμακοβιομηχανίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε άμεσα το γάντι, ζητώντας την αποπομπή Γεωργιάδη από το υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Γεωργιάδης σε νέες δηλώσεις του, διευκρίνισε ότι εάν είχε στοιχεία θα είχε πάει στον εισαγγελέα αλλά όταν αμφότεροι Τσίπρας και Πολάκης λένε ότι είναι διεφθαρμένος χωρίς στοιχεία, "ήθελα να τους δείξω ότι με τον ίδιο τρόπο οι κατηγορίες μπορεί να επιστρέψουν σε αυτούς".

Η κόντρα συνεχίστηκε με ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ περί ασυναρτησιών Γεωργιάδη επιμένοντας να καλεί τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τη "ντροπή της παράταξής" του.

Είναι προφανές ότι όσο διαρκέσει η (κεκλεισμένων των θυρών) προανακριτική επιτροπή, τα "θερμά" επεισόδια Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis, θα πολλαπλασιάζονται.

Αναπτυξιακός και εργασιακά

Στο μεταξύ, απόψε ψηφίζεται το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ίσως λάβουν το λόγο και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Η Κουμουνδούρου, βάλλει εναντίον του κυβερνητικού πολυνομοσχεδίου, έχοντας ως αιχμή της αντιπολιτευτικής του κριτικής, τα εργασιακά.

Επ αυτού, κομματικές πηγές, ισχυρίζονται ότι: το νομοσχέδιο επί της ουσίας περιστέλλει εργασιακά δικαιώματα , γιατί "με τις διατάξεις τους, κυρίως για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μας επαναφέρει με ιδεοληπτικό τρόπο στην περίοδο του δεύτερου μνημονίου".

Σημειώνουν ως παράδειγμα τη σύμβαση των ξενοδόχων που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είχε επεκτείνει . Η σύμβαση αφορά 113.000 εργαζόμενους και προβλέπει χαμηλότερο μισθό κοντά στα 800 ευρώ, λένε στην Κουμουνδούρου, σημειώνοντας πως με την εφαρμογή των διατάξεων της ΝΔ, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ανά την επικράτεια θα μπορούν επικαλούμενες οικονομικές δυσχέρειες να μειώσουν τους μισθούς των εργαζομένων και να πέφτουν από τα 800€ στα 650€.

Παράλληλα, τονίζουν ότι το νομοσχέδιο "δίνει λευκή επιταγή στον Υπουργό να αποφασίζει κατά το δοκούν και κατά περίπτωση ποιες επιχειρήσεις θα εξαιρούνται από την εφαρμογή των ΣΣΕ (όλες οι διατάξεις ορίζεται ότι θα εξειδικευτούν από μελλοντικές Υπουργικές Αποφάσεις.)

Πηγή:capital.gr