Βορίδης για Novartis: Ο Τσίπρας έβαλε ο ίδιος τον εαυτό του στο κάδρο πολιτικά
19/02/2020 23:09
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βορίδης για Novartis: Ο Τσίπρας έβαλε ο ίδιος τον εαυτό του στο κάδρο πολιτικά

Το θέμα που έχει προκύψει με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis σχολίασε στο MEGA ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε ο ίδιος τον εαυτό του στο "κάδρο" πολιτικά.

"Η πλειοψηφία ακολουθεί μία ήδη διαμορφωθείσα δικαστική πεπατημένη, όταν ζητάει να εξεταστούν οι μάρτυρες, των οποίων η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται. Ακολουθείται ακριβώς αυτό που έχει πει η συγκεκριμένη εισαγγελέας που όρισε τον τρόπο με τον οποίο προστατεύονται οι μάρτυρες" σημείωσε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι "ομόφωνα η Επιτροπή αποφάσισε να εξετάσει τους μάρτυρες, άρα είναι χρήσιμοι για το αδίκημα το οποίο εξετάζει, το αδίκημα το οποίο φέρεται να τέλεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος".

"Εκείνο που ερευνάται από την Επιτροπή είναι κατά πόσο υπάρχει η εξής σκευωρία: Κατά πόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβη στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ενοχοποιηθούν συγκεκριμένοι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης, και χρησιμοποιήθηκαν και ψευδομάρτυρες για αυτό, οι οποίοι μάλιστα προστατεύτηκαν για αυτόν τον λόγο. Άρα είναι κρίσιμο και πρέπει να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία" επεσήμανε ο ίδιος.

Αναφορικά με την προστασία των μαρτύρων ανέφερε ότι "βεβαίως και θα συνεχίσουν να προστατεύονται οι μάρτυρες, εφόσον δεν αποκαλύπτονται τα ονόματά τους. Ακολουθείται η προστασία που όρισε η κ. Τουλουπάκη" είπε, ενώ σχετικά με την άρνησή τους να παρουσιαστούν ενώπιον της Επιτροπής τόνισε ότι "αν έχεις πει την αλήθεια, όποιος και να σε ρωτάει, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Αν έχεις πει ψέματα, γιατί προφανώς κάποιος σε έβαλε να πεις ψέματα, γιατί κάποιος σε έβαλε να ενοχοποιήσεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους, τότε ναι, θέλεις προστατευμένο περιβάλλον".

"Η Βουλή έχει δικαστικές αρμοδιότητες όταν ελέγχει αδικήματα υπουργών, όπως τώρα με τον κ. Παπαγγελόπουλο, τις οποίες τις ασκεί. Η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία διαρρηγνύει τα ιμάτιά της και δίνει αγώνα προκειμένου να μην εξεταστούν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες, φοβάται κάτι;" διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

"Το πραγματικό σκάνδαλο της Novartis σε ό,τι αφορά στα πολιτικά πρόσωπα στηρίζεται μόνο στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων. Εκεί βρίσκεται ο πυρήνας του θέματος. Βρήκαν ψευδομάρτυρες, τους έφεραν να καταθέσουν, τους προστάτευσαν, και τώρα που έρχεται η ώρα του ελέγχου των καταθέσεων αυτών, αυτοί εξαφανίζονται" σημείωσε ακόμη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι "ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε μόνος του στο "κάδρο" της υπόθεσης, πολιτικά, καθώς δεν άφησε αυτή την υπόθεση να την χειρίζονται οι βουλευτές του. Ενεπλάκη ο ίδιος".

Πηγή:capital.gr