«Βόμβες» στο Μαξίμου από τον Γιάννη Βαληνάκη για τις «διερευνητικές»!
28/01/2021 15:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Βόμβες» στο Μαξίμου από τον Γιάννη Βαληνάκη για τις «διερευνητικές»!

«Κακώς προσήλθαμε τόσο γρήγορα σε έναν διάλογο με την Τουρκία»

Ο Γιάννης Βαληνάκης, στενός φίλος και συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, που έχει διατελέσει Υφυπουργός Εξωτερικών 2004 -2009, μιλώντας στο Kontra και την εκπομπή Western του Πάνου Παναγιωτόπουλου, βάζει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό.

Καταγγέλλει επί της ουσίας τις «διερευνητικές» Μητσοτάκη, δηλώνοντας πως «κακώς προσήλθαμε τόσο γρήγορα σε έναν διάλογο με την Τουρκία»και ότι έπρεπε να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο την Σύνοδο Κορυφής, που θα επέβαλε κυρώσεις στον Ερντογάν και πως τελικά δίνουμε έτσι συγχωροχάρτι στους Τούρκους!

«Δεν πας, όταν η Τουρκία έχει ανάγκη τα πιστοποιητικά καλού παιδιού, να της δώσεις το σωσίβιο που χρειάζεται ο Ερντογάν σε μια στιγμή που πιέζεται και εσωτερικά και εξωτερικά», τόνισε χαρακτηριστικά και με νόημα ο γνώστης των εξωτερικών υποθέσεων. Η δε απάντησή του στην ερώτηση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, τα λέει όλα:
«Τώρα γιατί η κυβέρνηση το κάνει αυτό; Πιστεύω ότι υπάρχει μια ρομαντική διάθεση σε πολλούς, κυρίως σε αυτούς που προέρχονται από την Σημιτική πλευρά».

«Βόμβες» μεγατόνων από τον Βαληνάκη, που με την εμπειρία του ακυρώνει τους χειρισμούς Μητσοτάκη στο τόσο σοβαρό εθνικό μας θέμα. Το Μαξίμου ακούει ή έχουν πέσει τ’ ανάσκελα;

Πηγή: newsbreak.gr