«Βόμβα» Μητσοτάκη! Μόνο εμβολιασμένοι σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες από Σεπτέμβρη;
08/06/2021 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Βόμβα» Μητσοτάκη! Μόνο εμβολιασμένοι σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες από Σεπτέμβρη;

Δήλωση «φωτιά» για την εστίαση

«Στρώνει» το έδαφος για υποχρεωτικό εμβολιασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά τις διαβεβαιώσεις στους πολίτες ότι τα εμβόλια δεν είναι υποχρεωτικά.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ξεκινώντας από το νοσηλευτικό προσωπικό και το προσωπικό για τις φροντίδες υγείας, ενώ στη συνέχεια έβαλε «μπουρλότο» εστιάζοντας σε απλές καθημερινές συνήθειες των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε «παράθυρο» για την απαγόρευση εισόδου σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ για πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί! Μάλιστα παρουσίασε την πρόταση του ως διευκολύνσεις για τους… εμβολιασμένους οι οποίες θα ανακοινωθούν από τον Σεπτέμβριο.

«Κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει στους επιχειρηματίες της εστίασης να δέχονται μόνο εμβολιασμένους»

«Η συζήτηση για τις διευκολύνσεις θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία είναι η χρονική στιγμή που όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν. Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει πχ σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Θα ξανακαλέσω τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα» τόνισε .

Υπερήφανος για την πρόταση που εισηγήθηκε στην Ε.Ε. αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμών, ο ίδιος παραβλέπει το θέμα που υφίσταται με τις αναφορές για τα ατομικά δικαιώματα στο στο Σύνταγμα: «Σε λίγο την πειθώ που έχει δείξει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς θα την διαδεχθεί η απόφαση για υποχρεωτικός εμβολιασμός για νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό για φροντίδες υγείας. Πολύ σύντομα θα γνωμοδοτήσει η επιτροπή Ηθικής. Και η κυβέρνηση θα αποφασίσει με προσοχή. Αν ο εμβολιασμός αποτελεί αντίδοτο στον κορωνοϊο, για την υγεία μας, το ψηφιακό πιστοποιητικό ήταν μια πρώτη τονωτική ένεση για την οικονομία μας. Ήμασταν οι πρώτοι που το εισηγηθήκαμε. Η πρόταση της Αθήνας αποτελεί πραγματικότητα της Ευρώπης».

Πυρά από την αντιπολίτευση για τη δήλωση-σοκ του Μητσοτάκη περί απαγόρευσης εισόδου των μη εμβολιασμένων στην εστίαση

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή αναφορικά με τα προνόμια και τις απαγορεύσεις σε μη εμβολιασμένους που δεν θα διαθέτουν Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19. Ο πρωθυπουργός φαίνεται να περνάει «νύχτα» τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ακόμα για απλές καθημερινές δραστηριότητες, παραβλέποντας τις παραμέτρους του Συντάγματος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης αναφέρθηκε στην δήλωση του πρωθυπουργού ότι «κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει στους επιχειρηματίες της εστίασης να δέχονται μόνο εμβολιασμένους» και απευθυνόμενος προς τον Γ. Γεωργαντά ανέφερε: «Ακούσατε μήπως ότι ο ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σήμερα σε κανάλι δήλωσε ότι ούτε αρκετά εμβόλια υπάρχουν, ούτε διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό;» ενώ στη συνέχεια αναρωτήθηκε:«Ο κ. Πέτσας δεν ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν έλεγε για 2εκ εμβολιασμούς το μήνα; μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό στους πολίτες και στους εστιάτορες αν το συνδέσετε με την δήλωση του κ. Θεμιστοκλέους;» και τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει διάκριση στους πολίτες σε «σαν να είναι ατομική η ευθύνη η μη πρόσβαση στους εμβολιασμούς».

«Τώρα αποφάσισαν να… κυβερνήσουν και οι εστιάτορες»

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Βελόπουλος κάνει λόγο για «ανατριχιαστική δήλωση που παραπέμπει σε αυταρχικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης«ο πρωθυπουργός ψεύδεται όταν λέει ότι: ”ουδείς μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται στο κατάστημά του μόνον εμβολιασμένους”. Τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων δεν τους θέτει ο εκάστοτε επιχειρηματίας, αλλά η συντεταγμένη πολιτεία και η κυβέρνηση. Εκτός εάν ο πρωθυπουργός εννοεί ότι μετά τους ”ειδικούς”, που δήθεν παίρνουν τις αποφάσεις για τα μέτρα, τώρα αποφάσισαν να… κυβερνήσουν και οι εστιάτορες, αφού η κυβέρνηση αδυνατεί» καταλήγει ο ίδιος στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: newsbreak.gr