Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
22/07/2019 13:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βίτσας: Η κυβέρνηση να αναιρέσει την υπαγωγή της μεταναστευτικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την εγκύκλιο ακύρωσης της απόδοσης ΑΜΚΑ

Ο βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, στην ομιλία του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τόνισε ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εισβολείς και εγκάλεσε την κυβέρνηση για άγνοια του αντικειμένου και για σπασμωδικές κινήσεις, ενώ σημείωσε ότι αυτό το ζήτημα «δεν αντιμετωπίζεται με ευχές».

Ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει υποδομές και προγράμματα με χρηματοδοτικές ροές και κάλεσε την κυβέρνηση να τα αξιοποιήσει. Είσης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τη συνεργασία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας καθώς και την πολυεπίπεδη, όπως είπε, συνεννόηση με την Τουρκία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των ροών κατά 96%.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει το πρόγραμμα πρόσληψης χειριστών ασύλου και να μην καταργήσει τις επιτροπές προσφυγών γιατί όλες οι υποθέσεις θα οδηγηθούν στα διοικητικά δικαστήρια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολύ μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις.

Επιπλέον, ο κ. Βίτσας κάλεσε την κυβέρνηση να αναιρέσει τόσο την υπαγωγή των υπηρεσιών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και την εγκύκλιο ακύρωσης της απόδοσης ΑΜΚΑ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ