Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
04/02/2020 15:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βελόπουλος: Να κηρυχθεί το Βόρειο Αιγαίο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Την αντίθεσή του με την κατάθεση τροπολογιών σε σχέδια νόμου με άλλο αντικείμενο εξέφρασε, μιλώντας σήμερα στην Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την Πολιτική Προστασία.

«Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος. Είστε η κυβέρνηση των τροπολογιών. Παραβιάζετε τους βασικούς κανόνες της Δημοκρατίας και φέρνετε τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια. Τον Απρίλιο του 2017, με επιστολή του στον κ. Βούτση, ο κ. Μητσοτάκης είχε διαμαρτυρηθεί για τις τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, λέγοντας ότι είναι μία πρακτική που αντιβαίνει το Σύνταγμα. Όμως, είναι σημαντικό μία κυβέρνηση να τηρεί όσα έλεγε προεκλογικά. Και αφού δεν είστε συνεπείς σε αυτά, πώς θα είστε συνεπείς στα σοβαρά θέματα», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

«Μιλάτε για καταγραφή των ΜΚΟ. Δεν μας λέτε, όμως, αν μία ΜΚΟ δεν απογραφεί θα υπάρχει κάποια ποινή; Τι θα πάθει αυτή η ΜΚΟ; Θα κλείσει ή θα λειτουργεί παρανόμως; Δεν λέτε κάτι για τις συνέπειες στους εργαζομένους και τους επικεφαλής της. Θα είναι ελεγχόμενη από την κείμενη νομοθεσία για τις πράξεις της;», σημείωσε ο πρόσεδρος της Ελληνικής Λύσης για το περιεχόμενο της τροπολογίας, και πρόσθεσε: «Δημιουργείτε προαναχωρησιακά κέντρα για τους λαθρομετανάστες στην ενδοχώρα. Για ποιο λόγο; Γιατί να τους πάμε σε στρατόπεδα; Το χειρότερο, όμως, είναι οι δαρεικοί. Ξέρετε τι ήταν οι δαρεικοί; Ήταν χρήματα που έδιναν οι Πέρσες για να εκμαυλίζουν τους Έλληνες. Έτσι κι εσείς δίνετε χρήματα στους δήμους για να δεχθούν τους λαθρομετανάστες. Ψάχνετε να βρείτε εφιάλτες. Επειδή είστε ανίκανοι να κάνετε εγκαταστάσεις σε ακατοίκητα νησιά για να τους εγκαταστήσετε, πάτε και δίνετε λεφτά στους δήμους για να τους φιλοξενήσουν».

«Ο εθνάρχης της παράταξής σας, ο κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, μας έβαλε στην ΕΕ για να σωθούμε -όπως έλεγε- από την απειλή των Τούρκων. Το 2010 ο κ. Παπανδρέου μάς έβαλε στα μνημόνια γιατί θα πτωχεύαμε και θα περνούσαν οι Τούρκοι βόλτα από την πατρίδα μας», τόνισε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε το όνομα της Μακεδονίας για να μην περάσουν οι Τούρκοι στα Σκόπια. Γεμίσατε την Ελλάδα λαθρομετανάστες και δεν ξέρετε ποιοι είναι. Γεμίσατε τη χώρα με χιλιάδες κακομοίρηδες, φτωχούς αλλά και άλλους, που δεν ξέρουμε ποιοι είναι. Κηρύξτε το Βόρειο Αιγαίο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εγώ δεν θα άφηνα τους Έλληνες στο έλεος κάθε Πακιστανού. Να έχουν όπλα. Να φυλάνε τα σύνορα, να είναι εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι γι' αυτά που έρχονται, που δεν τα φαντάζεστε. Γιατί αυτοί που ήρθαν στον τόπο μας δεν είναι μόνο οι γυναίκες με τα παιδιά στην αγκαλιά, είναι και οι άλλοι που δεν τους ξέρετε. Ανάμεσά τους υπάρχουν τζιχαντιστές. Δεν ξέρουμε αν είναι πράκτορες. Αυτό που έγινε σήμερα στη Μόρια είναι test drive για όσα θα γίνουν αργότερα».

Μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε πως «άκουσε τον κ. Ντόκο, σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, ο οποίος με μεγάλη ευκολία είπε να πάμε σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο».

«Δηλαδή ζητάτε συναίνεση εθνική, όταν ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού προτείνει συνεκμετάλλευση. Αν θέλει αυτός συνεκμετάλλευση, ας δώσει το σπίτι του στους Τούρκους. Γιατί αυτό που είπε δεν θα το χαρακτηρίσω προδοσία αλλά θα το χαρακτηρίσω ανοησία και βλακεία. Ρωτηθήκαμε εμείς γι' αυτό; Πώς ο σύμβουλος του πρωθυπουργού μιλά για συνεκμετάλλευση; Αυτό που λέει σημαίνει απώλεια της ΑΟΖ του Καστελόριζου και καρατόμηση του εθνικού εναερίου χώρου και του ενιαίου αμυντικού δόγματος. Κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πούλησε το όνομα της Μακεδονίας και εσείς τώρα έρχεστε και ετοιμάζετε μία εθνική ήττα», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ