Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
08/08/2021 14:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βελόπουλος: Η Ελλάδα δεν πρέπει να «εκκενωθεί» - Πρέπει να σωθεί

«Υπό τον φόβο μίας νέας τραγωδίας αντίστοιχης με το Μάτι, η κυβέρνηση εφήρμοσε το δόγμα της "εκκένωσης" σε χωριά και ολόκληρες περιοχές», σημειώνει εισαγωγικά σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Σαφώς και προηγούνται οι ανθρώπινες ζωές», διευκρινίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος, «δεν μπορείς όμως να αφήνεις τις ανθρώπινες περιουσίες, τη φύση, την χλωρίδα και την πανίδα να καταστρέφονται», προσθέτει.

«Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση στερείται σχεδίου και ικανοτήτων, παραμένει δογματική και εγκλωβισμένη στην έλλειψη πρόληψης, αφήνει την Εύβοια και όλη την Ελλάδα να καίγεται. Μία πανικόβλητη κυβέρνηση που αδυνατεί να εφαρμόσει το δόγμα "Σώζω την Ελλάδα, σώζω τους Έλληνες"», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, η δήλωση του οποίου καταλήγει στο «δια ταύτα», «η Ελλάδα όμως, δεν πρέπει να "εκκενωθεί". Πρέπει να σωθεί».

Παράλληλα η Ελληνική Λύση υπενθυμίζει κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που είχε καταθέσει για την Εύβοια πέρυσι και φέτος και στις οποίες υπογράμμιζε «τις σοβαρότατες ελλείψεις σε υποδομές, προσωπικό και εξοπλισμό αναφορικά με την δασοπροστασία στη Βόρεια Εύβοια».

Μάλιστα, στην ερώτηση του Κ. Βελόπουλου τον Ιούνιο του 2021, αναφέρεται ότι «είχαμε ενημερώσει την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς για την επικινδυνότητα της κατάστασης, συγκεκριμένα για τη Βόρεια Εύβοια.

Η κυβέρνηση δυστυχώς αγνόησε τις εκκλήσεις, τις προειδοποιήσεις και την αναλυτική παράθεση των προβλημάτων με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της περιοχής. Εάν η κυβέρνηση είχε ακούσει τις εκκλήσεις της Ελληνικής Λύσης για τη Βόρεια Εύβοια, η καταστροφή θα είχε αποφευχθεί»

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ