Βαρύ επεισόδιο Πολάκη - Κυρανάκη στην Προανακριτική: "Eίσαι προβοκάτορας - Είσαι κότα λυράτη"
21/05/2020 21:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαρύ επεισόδιο Πολάκη - Κυρανάκη στην Προανακριτική: "Eίσαι προβοκάτορας - Είσαι κότα λυράτη"

Παρ' ολίγο να πιαστούν στα χέρια τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής κατά την κατάθεση του Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο συνέβη κατά την υποβολή ερωτήσεων από τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη προς τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Οι ερωτήσεις του βουλευτή εκνεύρισαν τον Παύλο Πολάκη και αποκάλεσε τον βουλευτή "προβοκάτορα", εκείνος φέρεται να τον αποκάλεσε με τη σειρά του "κότα λυράτη".

Ο Παύλος Πολάκης αποχώρησε από την αίθουσα εκνευρισμένος ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες την ίδια στιγμή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας έσπρωξε τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Κατ' άλλους, αυτό συνέβη επειδή ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε κότες λυράτες όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας φέρεται να είχε διαψεύσει ότι είχε δηλώσει δημόσια ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έπρεπε να μπει φυλακή. Όμως βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής διάβασαν το σχετικό απόσπασμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο διάλογος μεταξύ των Κυρανάκη - Πολάκη και τα όσα ακολούθησαν έγιναν ως εξής:

Κυρανάκης: Γιατί ο Τσιπρας επέλεξε για υπουργό τον Παπαγγελόπουλο;

Πολάκης: Είναι δικαίωμα του ΠΘ να επιλέγει τους υπουργούς σύμφωνα με την κρίση του

Κυρανάκης: Δεν σε ενοχλεί που έκανε έναν δεξιό υπουργό δικαιοσύνης;

Πολάκης : Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανες τόσο αγώνα και ο Μητσοτάκης έκανε τελικά υπουργούς του εκσυγχρονιστικου ΠΑΣΟΚ; Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκος, Λίβανιο; Εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σαν δεξιό;

ΚΥΡΑ: Είσαι κότα και δεν απαντάς.

ΠΟΛΑ: Δεν θα δεχτώ άλλες ερωτήσεις απ' αυτόν.

Τότε ο βουλευτής της ΝΔ σηκώθηκε και πήγε προς την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που παρέμεναν καθιστοί αλλά διαμαρτύρονταν και φέρεται κατ' αυτούς να είπε: "Είστε όλοι κότες λυράτες".

Τότε ο Γιάννης Γκιόλας σηκώθηκε και τον έσπρωξε.

Από την πλευρά της ΝΔ, διαψεύδεται ότι ο Κ. Κυρανάκης απευθύνθηκε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Λένε επίσης ότι ο Παύλος Πολάκης τον αποκάλεσε "προβοκάτορα".

Πηγή: thetoc.gr,capital.gr