Βαρβιτσιώτης: Στόχος μας η καθαρή νίκη
30/06/2019 12:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαρβιτσιώτης: Στόχος μας η καθαρή νίκη

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: Η καθαρή νίκη», τονίζει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και δηλώνει πως «αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ σημαίνει σήμερα αυτοδύναμη Ελλάδα».

Ο υποψήφιος βουλευτής στο Δυτικό Τομέα της Β' Αθηνών λέει πως «ψήφος διαμαρτυρίας σήμερα σημαίνει ψήφος στην παράταση της κρίσης» και επισημαίνει πως «η 8η Ιουλίου θα βρει τη ΝΔ έτοιμη, με έναν ισχυρό πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με μια κυβέρνηση γεμάτη αποφασιστικότητα και με νομοσχέδια έτοιμα 'να τρέξουν' όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλά επίσης για το πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, λέει ότι η ΝΔ «διαχρονικά είναι η παράταξη που εκφράζει τη λεγόμενη ΄μεσαία τάξη'» ενώ τοποθετείται και για την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία και την αντίδραση της ΕΕ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του υποψήφιου βουλευτή με την ΝΔ, στο Δυτικό Τομέα της Β' Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στον Νίκο Αρμένη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ.: Ποιος είναι ο στόχος που οριοθετείτε προσωπικά για την ΝΔ στις κάλπες της 7ης Ιουλίου;

Απ.: Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: Η καθαρή νίκη. Απέναντι στη μιζέρια και στις αντιλήψεις τους χθες, απέναντι στις ιδεοληψίες που, τα τελευταία χρόνια, μας κράτησαν πίσω. Το ζητούμενο σήμερα είναι ο σχηματισμός μιας ισχυρής και αυτοδύναμης κυβέρνησης. Μόνο έτσι θα μπορεί και η χώρα μας να πατήσει μόνη της στα πόδια της και να μην εξαρτάται απότο εξωτερικό, όπως συμβαίνει τα 10 τελευταία χρόνια. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας, γεννήθηκαν μέσα στην κρίση, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν είναι ικανές για να μας βγάλουν από αυτή. Αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σημαίνει σήμερα Αυτοδύναμη Ελλάδα. Σημαίνει ισχυρή ανάπτυξη, σημαίνει νέες ευκαιρίες και καινούργιες προοπτικές για τα παιδιά μας.

Ερ.: Η αυτοδυναμία θα κριθεί και από το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής. Ποιο μήνυμα θα στέλνατε στους ψηφοφόρους που σκέφτονται να ψηφίσουν μικρότερα κόμματα όπως το κόμμα του κ. Βελόπουλου ή εκείνο του κ. Βαρουφάκη;

Απ.: Οι προσεχείς εκλογές έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: Για πρώτη φορά, μετά από δέκα χρόνια, οι πολίτες θα προσέλθουν στην κάλπη με βασικό κίνητρο να ψηφίσουν και όχι να καταψηφίσουν. Ψήφος διαμαρτυρίας σήμερα, σημαίνει ψήφος στην παράταση της κρίσης. Σημαίνει και άλλος χώρος στον λαϊκισμό, σημαίνει και άλλο πρόσφορο πεδίο σε «μαθητευόμενους μάγους» που αποδείχθηκε ότι κοστίζουν σε χρήμα και σε χρόνο. Για αυτό και είμαι πεπεισμένος πως, την άλλη εβδομάδα, οι Έλληνες πολίτες θα επιλέξουν τη φυγή τους προς τα εμπρός και θα απορρίψουν κάθε τι που μας θυμίζει το χθες.

Ερ.: Εφόσον ο ελληνικός λαός δώσει στη ΝΔ την ισχυρή εντολή που ζητά, ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα; Ποιες θα είναι οι πρώτες φορο-ελαφρύνσεις ;

Απ.: Η 8η Ιουλίου θα βρει τη Νέα Δημοκρατία έτοιμη. Με έναν ισχυρό πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με μια κυβέρνηση γεμάτη αποφασιστικότητα και με νομοσχέδια έτοιμα «να τρέξουν» όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Με ένα κράτος που θα υιοθετεί, στο εξής, ένα νέο μείγμα πολιτικής: Των λιγότερων φόρων και της περισσότερης ανάπτυξης. Με μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 20%, με μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, με μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, από το 22% που είναι σήμερα, με μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% το 2020 -και στο 20% τον επόμενο χρόνο- με κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, εντός διετίας, με κατάργηση, σταδιακά, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, εντός της τετραετίας, και με μείωση των εισφορών κύριας σύνταξης από το 20% στο 15%. Η επόμενη ημέρα των εκλογών θα βρει μια Ελλάδα που θα κοιτά το μέλλον με προοπτική. Που θα «τρέχει» επενδύσεις, θα υλοποιεί μεταρρυθμίσεις και θα ευελπιστεί ότι σύντομα θα είναι σε θέση να παρέχει καλά αμειβόμενες δουλειές στα παιδιά της.

Ερ.: Στις πρόσφατες ευρωεκλογές ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η «μεσαία τάξη» «τιμώρησε» τον ΣΥΡΙΖΑγια τα πεπραγμένα του. Τι σημαίνει για εσάς «μεσαία τάξη» και γιατί να σας ακολουθήσει σήμερα;

Απ.: Το ιστορικό αντίβαρο και η δύναμη ευθύνης απέναντι στον πολιτικό λαϊκισμό και καιροσκοπισμό ήταν πάντα η Νέα Δημοκρατία. Διαχρονικά, είναι η παράταξη που εκφράζει τη λεγόμενη «μεσαία τάξη». Τους νέους ανθρώπους, τους επαγγελματίες, τον υγιή δημόσιο τομέα, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Που αγκαλιάζει τις ανησυχίες της δημιουργικής Ελλάδας και τα παραγωγικά στρώματα της κοινωνίας. Όλες εκείνεςτις δυνάμεις, δηλαδή, που ανελάμβαναν πάντα να υλοποιήσουν τα αναπτυξιακά οράματα της χώρας. Τα τελευταία χρόνια, ο χώρος αυτός δεν ακολούθησε τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Προσήλθε στην κάλπη για να εκφράσει απλά και μόνο τη διαμαρτυρία του για τη διαρκή φτωχοποίηση που υπέστη τα τελευταία δέκα χρόνια. Σε εαυτούς τους ανθρώπους απευθύνεται σήμερα η Νέα Δημοκρατία, με όρους σύνθεσης και συνεργασίας. Συνάπτοντας και πάλι μια πλατιά κοινωνική συμμαχία. Και, δημιουργώντας μαζί τους μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα.

Ερ.: Και μια ερώτηση για τα εθνικά. Σας έχει ικανοποιήσει η αντίδραση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία και την παραβίαση της ΑΟΖ της Κύπρου;

Απ.: Θα περίμενα από την Ευρώπη μια πιο σαφή και ξεκάθαρη στάση απέναντι στην Τουρκία. Στάση, που να συνοδεύεται με πράξεις και όχι μόνο με λόγια. Σήμερα, μετά την ήττα του και στον Δήμο της Κωνσταντινούπολης, είναι σαφές ότι ο κ. Ερντογάν επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να «δυναμώσει» την εικόνα του, μέσω μιας επιτηδευμένης κλιμάκωσης των σχέσεων της χώρας του με την Ελλάδα και τη Κύπρο. Κάτι που φαίνεται τόσο από τις συνεχόμενες δεσμεύσεις θαλασσίων περιοχών στο Αιγαίο, όσο και από την κινητικότητα των τουρκικών γεωτρύπανων στην κυπριακή ΑΟΖ. Είναι σαφές πως η Ελλάδα επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή σχέση καλής γειτονίας με την Τουρκία. Είναι, επίσης, σαφές όμως ότι η αυτή δεν πρόκειται επ' ουδενί να γίνει με «εκπτώσεις» πάνω στα εθνικά μας θέματα. Και, σήμερα, η αξιοποίηση της ΑΟΖ τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου, δεναποτελούν διεκδίκηση της κάθε χώρας, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα που υπαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ