Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν με τις κινήσεις του απομονώνεται περισσότερο
26/12/2019 17:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν με τις κινήσεις του απομονώνεται περισσότερο

Το σχέδιο Ερντογάν για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μέσω του ΣΚΑΪ 100,3, όπως μεταδίδει το skai.gr.

Εκτίμησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος με τις κινήσεις του "σαφέστατα παίζει με τη φωτιά και προκαλεί τεράστιες αντιδράσεις, όχι μόνο από Ελλάδα αλλά από όλους τους ‘’παίκτες’’ του διεθνούς συστήματος".

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε επίσης ότι το μόνο που καταφέρνει με τέτοιες κινήσεις ο Ταγίπ Ερντογάν είναι να απομονωθεί περαιτέρω καθώς ο "νέο-οθωμανικός επεκτατισμός" καταδικάζεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Οι ενέργειες αυτές δείχνουν "μάλλον απομόνωση", "δεν βλέπω πως είναι επιτυχημένες" αλλά η Ελλάδα βρίσκεται σε εγρήγορση και δεν εφησυχάζει, σημείωσε και επεσήμανε ότι στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ θα τεθούν όλα τα θέματα στο τραπέζι.

"Είμαστε σε εγρήγορση κάνουμε τις διπλωματικές κινήσεις που πρέπει για να υπάρξει διεθνοποίηση του ζητήματος, ομόθυμη καταδίκη και για τη διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή. Με αυτές τις αρχές εμείς πολιτευόμαστε", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή:capital.gr