Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
10/01/2020 14:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα στην συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ ανέδειξε το ρόλο της ως σταθερού εταίρου των ΗΠΑ

«Η Ελλάδα μιλάει στον Λευκό Οίκο, εκθέτει τα επιχειρήματά της σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση για τη γειτονιά», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα», σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αμερική και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Στο ανώτατο επίπεδο εκθέσαμε και τις δικές μας θέσεις, αλλά και το ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα. Το ρόλο του σταθερού εταίρου, του δημοκρατικού εταίρου, του εταίρου που βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους της Αμερικής στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, δε, στο θέμα Σουλεϊμανί και στα όσα λέγονται περί βιασύνης της Ελλάδας να υπερασπιστεί την Αμερική στο ζήτημα της επίθεσης, τονίζοντας πως ο Ιρανός βρισκόταν στο νούμερο 15 της λίστας των επικίνδυνων τρομοκρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ο Σουλεϊμανί εδώ και πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται ως ένας από αυτούς τους που κατηγορούνται ως τρομοκράτες στη λίστα όχι κανενός περίεργου οργανισμού, αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ήταν, δηλαδή, μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και, μάλιστα, αυτή η απόφαση, για να συμπεριληφθεί σε αυτή τη λίστα των τρομοκρατών, που ήταν πολύ παλαιότερη, είχε ανανεωθεί το καλοκαίρι που πέρασε με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αλλά, είναι πολύ παλαιότερη, είναι αρκετά χρόνια στη λίστα που φιγουράρει το όνομα του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ