Αρχίζει περιοδείες ο Τσίπρας για το νέο ΣΥΡΙΖΑ εν τω μέσω "αντάρτικων"
04/10/2019 11:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρχίζει περιοδείες ο Τσίπρας για το νέο ΣΥΡΙΖΑ εν τω μέσω "αντάρτικων"

"Καυτός" είναι ο Οκτώβριος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καλείται να αποδείξει ότι έχει "στεγανοποιηθεί" εσωκομματικά και έχει συνέλθει από την ήττα των εθνικών εκλογών, βρίσκοντας τον βηματισμό του.

Η κοινοβουλευτική του ομάδα πάντως, μασίφ, δεν είναι, ως διαφάνηκε και χθες στην Βουλή στην ψηφοφορία για τους υδρογονάνθρακες.

Τέσσερις βουλευτές, εκ των οποίων ένα κορυφαίο κομματικό στέλεχος, οΝίκος Φίλης, αψήφησαν την επίσημη κομματική γραμμή που ήταν το "παρών" για την κύρωση των τεσσάρων συμβάσεων ( υπενθυμίζεται ότι τις είχε φέρει ως Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ) και τις καταψήφισαν, προκαλώντας ευλόγως, αμηχανία στην Κουμουνδούρου.

Στοίχημα πλέον για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι να εμφανίζεται "μασίφ" τουλάχιστον στις ψηφοφορίες στην Βουλή, πρωτίστως για να μη δημιουργείται εικόνα ξεκούρδιστης ορχήστρας και να μην προκαλείται πολιτικό ζήτημα. ( Υπάρχει μπροστά σωρεία ψηφοφοριών κρίσιμων, όπως λ.χ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο), όπου κάθε δυνητική διαφοροποίηση θα προκαλούσε εκ των πραγμάτων, ζήτημα πολιτικό στην Κουμουνδούρου.

Περιοδείες Τσίπρα

Η καμπάνια πάντως για το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ με καταληκτική πορεία το Συνέδριο του κόμματος ( προγραμματικό τε και καταστατικό), πιθανότατα τον Φεβρουάριο, θα βασιστεί πρωτίστως, στον ίδιο τον πρόεδρό του.

Ο κ. Τσίπρας αρχίζει περιοδείες με ομιλίες εν είδει ανοιχτών συνελεύσεων για τη "ρυμούλκηση" νέων μελών, από την Αχαία και την Κρήτη , στα πρώην κάστρα του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγράψει εξαιρετικά καλές εκλογικές επιδόσεις "καταπίνοντας" το Κίνημα Αλλαγής.

Ο πρώτος σταθμός Τσίπρα θα είναι πιθανότατα η Πάτρα, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Στο μεταξύ, συγκροτήθηκε χθες και το "οργανωτικό γραφείο" για το Συνέδριο, υπό τη μορφή της επταμελούς Γραμματείας.

Σε αυτή συμμετέχουν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι: Έφη Καλαμαρά, Αντώνης Κοτσακάς, Κατερίνα Κνήτου και Κώστας Πουλάκης. Από τη ΔΗΜΑΡ ο Στέργιος Καλπάκης και από την Προοδευτική Συμμαχία, οι Νίκος Μπίστης και Χάρης Τσιόκας.

Στο οργανωτικό πεδίο, αναμένεται και ο ορισμός των "ζευγαριών" ( ένας από ΣΥΡΙΖΑ ένας από Προοδευτική Συμμαχία) που θα ορισθούν ομιλητές στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσει το κόμμα στο πλαίσιο της διεύρυνσης και του μετασχηματισμού του.

Πηγή:capital.gr