Άρχισε η "σφαγή" σε ΚΙΝΑΛ- "Βόμβα" από Γερουλάνο: Με ενδιαφέρει η ηγεσία
06/09/2019 15:34
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισε η "σφαγή" σε ΚΙΝΑΛ- "Βόμβα" από Γερουλάνο: Με ενδιαφέρει η ηγεσία

Ζήτημα ολίγου χρόνου ήταν να αμφισβητηθεί και επισήμως η Φώφη Γεννηματά μετά τις προειδοποιητικές βολές που δέχθηκε από "συντρόφους" της καθώς στην Χαριλάου Τρικούπη έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Το "γάντι" που πέταξε τις προάλλες η κ. Γεννηματά από το Κιλελέρ στους εσωκομματικούς της αμφισβητίες, "σήκωσε" πρώτος ο Παύλος Γερουλάνος με δήλωση- βόμβα ότι τον ενδιαφέρει η διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Αστραπιαία ήταν η αντίδραση κύκλων του ΚΙΝΑΛ που απάντησαν στον Παύλο Γερουλάνο: "Οι προσωπικές φιλοδοξίες κανενός δεν είναι πάνω από τις δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης, που οφείλουν να σέβονται όλοι. Όσοι καλλιεργούν την εσωστρέφεια "προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στην παράταξη και εκτίθενται προσωπικά".

Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ

Σε συνέχειαπρόσφατων δηλώσεών του ότι χρειάζεται ...επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γερουλάνος μιλώντας στο ρ/σ των Παραπολιτικών, ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει η διεκδίκηση της ηγεσίας και πως είναι επιτακτικό το Κίνημα Αλλαγής να επιστρέψει στις αρχές και τις στις αξίες του ΠΑΣΟΚ για να χτίσει την επόμενη μέρα.

"Οι προσωπικότητες ήρθαν, ο κόσμος όχι"

Ο κ. Γερουλάνος άσκησε εκ νέου κριτική στη Φώφη Γεννηματά καθώς, όπως είπε, εφάρμοσε μία στρατηγική που απέτυχε. "Πίστευε ότι φέρνοντας όλες τις προσωπικότητες του χώρου μαζί, ο χώρος θα μαζέψει και τον κόσμο. Οι προσωπικότητες ήρθαν μαζί, ο κόσμος όμως δεν ήρθε", ανέφερε. Επανέλαβε ότι η ομιλία της κ. Γεννηματά την 3 Σεπτέμβρη "ήταν απογοητευτική διότι είχε μια πραγματική ευκαιρία να δώσει ένα όραμα. Δεν έγινε αυτό".

"Με ενδιαφέρει η ηγεσία"

Ο κ. Γερουλάνος εξέφρασε την αισιοδοξία του το κόμμα να προχωρήσει σε μια ουσιαστική αλλαγή στρατηγικής "στην οποία το ΚΙΝΑΛ θα επιστρέψει στις ρίζες του βγάζοντας την παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ μπροστά".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, προσθέτοντας ότι "αν κάποια πράγματα δεν γίνουν σωστά στον χώρο, μια αλλαγή ηγεσίας μπορεί να τα λύσει". Συμπλήρωσε επίσης ότι "η ουσία δεν πρέπει να είναι ένα αιματοκύλισμα προσωπικό. Πρέπει να είναι μια πολιτική διαδικασία την οποία αν την κάνει καλά η ηγεσία του χώρου δεν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας". Σημείωσε ότι ο ίδιος έχει καταθέσει πρόταση για το μέλλον του χώρου που -όπως είπε- είναι ώριμη να συζητηθεί σε βάθος.

Κύκλοι ΚΙΝΑΛ: Οι προσωπικές φιλοδοξίες κανενός δεν είναι πάνω από τις δημοκρατικές διαδικασίες

Κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής σχολιάζουν, με αφορμή τη συνέντευξη Γερουλάνου, ότι "οι προσωπικές φιλοδοξίες κανενός δεν είναι πάνω από τις δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης, που οφείλουν να σέβονται όλοι".

Προσθέτουν δε ότι όσοι καλλιεργούν την εσωστρέφεια "προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στην παράταξη και εκτίθενται προσωπικά".

Πηγή:capital.gr