Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
16/10/2020 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανοίγει σαμπάνιες ο Ερντογάν

Από την αρχή της κλιμάκωσης των ελληνοτουρκικών η μόνιμη κυβερνητική επωδός ήταν ότι η Ελλάδα μέσω της διπλωματίας έχει απομονώσει την Τουρκία.

Όπως θα διαπιστώσατε μετά την νέα κρουαζιέρα του Oruc Reis -κι όχι μόνο- στο Αιγαίο, ο μύθος κατέρρευσε.

Και τελικά απομονώθηκε η Ελλάδα, η οποία πλέον σέρνεται από τις εξελίξεις οδηγούμενη ανήμπορη σε μια ακόμη εθνική τραγωδία.

Λέμε ανήμπορη, καθώς οι δήθεν σύμμαχοι και εταίροι της με την στάση τους έχουν ήδη προεξοφλήσει ότι νικητής σε αυτή την διελκυστίνδα θα βγει ο Ερντογάν.

Κάτι που φαίνεται να έχει ενστερνιστεί και η κυβέρνηση με την αδιανόητα μειοδοτική της συμπεριφορά.

Η οποία κι επισήμως πια μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου και κορυφαίων υπουργών, επί της ουσίας αποδέχεται το νέο τουρκικό γκριζάρισα στο Αιγαίο.

Διαφορετικά δεν θα προέβαινε στην απίστευτη δήλωση ότι η Ελλάδα θα κινηθεί εφόσον παραβιαστούν τα 6 μίλια, απεμπολώντας κατά αυτόν τον τρόπο τα νόμιμα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Αλλά θα έπραττε το αυτονόητο. Ήτοι, συνολική ανακήρυξη ΑΟΖ και επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Δυστυχώς, με την απίστευτη υποτέλειά της φέρνει πιο κοντά την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Κάτι που αποδεικνύεται κι από την κίνησή της να αναβαθμίσει τον θιασώτη του καζάν - καζάν σε σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι Γερμανοί έχουν δέσει πισθάγκωνα τον Μητσοτάκη και σέρνεται αδιαμαρτύρητα δεμένος στο άρμα τους.

Προφανώς οι σκελετοί της αγίας οικογένειας που βρίσκονται καλά κρυμμένοι στη ντουλάπα της καγκελαρίας, έπαιξαν τον ρόλο τους για την προδοσία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

Εκτός κι αν βαυκαλίζεστε ακόμη ότι η Ελλάς αντιστέκεται, όπως μας λένε οι καθεστωτικοί παπαγάλοι.

Καλό είναι να ξυπνήσετε από τον λήθαργο.

Ούτε τις κυρώσεις που υποτίθεται κέρδισαν με ίδρωτα δεν τολμούν πλέον να ζητήσουν ευθέως οι κυβερνώντες, επειδή τους το απαγόρευσε η μαμά Μέρκελ.

Το τραγικότερο όλων, όμως, είναι ότι οι Τούρκοι αντιλαμβανόμενοι με ποιους έχουν να κάνουν, τους διασύρουν ασύστολα.

Φτάνοντας στο σημείο να ξευτιλίζουν τον Δένδια... στον αέρα επί 20 λεπτά, αρνούμενοι να χορηγήσουν άδεια υπερπτήσης στο κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό από το Ιράκ στην Αθήνα.

Πρόκειται για τον χειρότερο εθνικό διασυρμό από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Και επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά (δεν θα σταματήσουμε).

Πότε θα παρέμβουν οι πατριωτικές δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας;

Όταν τα μεμέτια θα πίνουν καφέ στην Ακρόπολη ή όταν θα θέλουμε διαβατήριο για να πάμε στη Λαμία;

Αιδώς!!!