Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
11/06/2021 19:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανάρτηση Δένδια με... συμβολισμούς για τη σφαγή στο Δίστομο και τις γερμανικές αποζημιώσεις

Λίγες ημέρες μετά την έκφραση της δυσαρέσκειάς του για το ότι το Βερολίνο απέκλεισε -για δεύτερη φορά- την Αθήνα από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, και τον βομβαρδισμό με διαρροές στα ΜΜΕ ότι ο υπουργός Εξωτερικών δεν αποκλείεται να «αναδομηθεί» όποτε γίνει ανασχηματισμός, ο Νίκος Δένδιας προέβη χτες σε μια ανάρτηση που, όπως όλα δείχνουν, κρύβει ιδιαίτερους συμβολισμούς.


Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της σφαγής στο Δίστομο από του ναζί κατακτητές, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter: «Πριν 77 χρόνια οι Ναζί διέπραξαν στο Δίστομο ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δολοφόνησαν 218 αμάχους, μεταξύ των οποίων παιδιά και βρέφη».

Και, αναφερόμενος στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, που έως σήμερα αρνείται η Γερμανία, όχι μόνο να καταβάλλει, αλλά ούτε καν να συζητήσει με την Ελλάδα, πρόσθεσε:

«Η καταβολή των αποζημιώσεων, από τις οποίες η Ελλάδα ουδέποτε έχει παραιτηθεί, μπορεί να αποτελέσει την έμπρακτη συγγνώμη για τα εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στη χώρα μας. Θα συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, επ’ ωφελεία και των δύο λαών».

Πηγή: lawandorder.gr