Αλέξη, κράτα δυο θέσεις στο Eπικρατείας για την Ντόρα και τον Βαγγέλα
18/04/2019 10:00
Του Αδέξιου Δεξιού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλέξη, κράτα δυο θέσεις στο Eπικρατείας για την Ντόρα και τον Βαγγέλα

Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν τα ρέστα τους με την πόλωση να χτυπάει κόκκινο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δώσει συντεταγμένα τη μάχη, όμως δεν το καταφέρνει καθώς η φθορά και η επερχόμενη ήττα οδηγεί σε αλλεπάλληλες εσωκομματικές και ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις.

Κι εκεί που περιμέναμε να εκμεταλλευτεί το αρνητικό κλίμα για το κυβερνών κόμμα η ΝΔ για ευνόητους λόγους, έρχονται οι γνωστοί - άγνωστοι υπονομευτές της και την οδηγούν κι αυτή σε εσωστρέφεια.

Ο λόγος για την Ντόρα και τον Βαγγέλα. Που κάνουν ό, τι περνά από το χέρι τους για να στερήσουν τη μεγάλη νίκη από τη ΝΔ.

Πως αλλιώς να ερμηνευθούν τα ατοπήματα στα οποία αμφότεροι υπέπεσαν;

Είναι δυνατόν να κάνουν τέτοια δώρα στον Τσίπρα;

Είναι δυνατόν τη στιγμή που η παράταξη δίνει τη μεγάλη μάχη, να βγαίνουν και να του πλέκουν το εγκώμιο;

Εάν τους αρέσει τόσο πολύ, ας τον παρακαλέσουν για μια θέση στο Επικρατείας.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι όταν τον επευφημούν για το Νόμπελ της προδοσίας κι όταν λένε δημοσίως ότι η ΝΔ ήθελε να συγκυβερνήσει μαζί του το 2015, διώχνουν του ψηφοφόρους;

Εκτός κι αν είναι αυτός ο μόνιμος μύχιος πόθος τους. Να πάνε όλοι μαζί με τον Τσίπρα.

Εάν είναι έτσι ας το πουν από τώρα κι ας μην κοροϊδεύουν τον λαό ότι δήθεν θέλουν να τον σώσουν από την λαίλαπα της αριστεράς.

Αλήθεια; Ο Κυριάκος πως σχολιάζει τον τραγέλαφο που ζει η ΝΔ;

Θα συνεχίσει να προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα, όπως με τον εθνομηδενισμό του Καιρίδη που έχει εξοργίσει απίστευτα τους Πόντιους και τους πατριώτες;

Πότε περιμένει να πράξει τα δέοντα; Όταν του κουνήσουν μια και καλή το μαντήλι οι ψηφοφόροι;

Κι ας πούμε ότι η Ντόρα η οποία φημίζεται για την κακία της (ακόμα στάζει φαρμάκι για τον Σαμαρά) δεν προκαλεί και τόση μεγάλη ζημιά στο κόμμα. Οπότε, δεν πάει να λέει... Ο κόσμος την έχει γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Τον Μεϊμαράκη όμως, που ηγείται του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, θα τον αφήσει να εξαπολύει μύδρους ανενόχλητα;

Αναμένουμε την απαιτούμενη παρέμβαση.

Εάν δεν το πράξει, τότε θα σημαίνει ότι στην Πειραιώς έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την συγκυβέρνηση.

Ποιος ξέρει, ίσως η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι και τόσο μεγάλη, κι ο Βαγγέλας με την Ντόρα να εκτελούν χρέη λαγών.

Σε κάθε περίπτωση, είναι στο χέρι του Μητσοτάκη να ξεδιαλύνει το μπάχαλο.

Και κάτι ακόμη. Να είστε σίγουροι ότι αν δεν υπήρχε ο Σαμαράς, ο Βαγγέλας το 15’ θα έπινε τελικά τον καφέ με τον Αλέξη. Μόνο που δεν θα τον έπινε στην Κουμουνδούρου αλλά στο Μαξίμου. Μην αυταπατάστε, ο μόνος λόγος που δεν συγκυβέρνησαν με τον Τσίπρα ήταν για να μην τους πάρει το κόμμα ο Σαμαράς για δεύτερη φορά.

Επί της ουσίας αυτό μας είπε χθες η Ντόρα.

Θα επανέλθουμε...