Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
14/09/2021 23:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αιφνιδιαστική «αλλαγή» στην ενημέρωση της Βουλής από τον υπουργό Άμυνας για εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων

Η αλλαγή προγράμματος που προκάλεσε ερωτηματικά σε μερίδα των βουλευτών της Επιτροπής, σημειώνεται τη στιγμή που διατυπώνονται «απορίες» ακόμα και για «φούσκωμα» ορισμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων

Αιφνιδίασε τους βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, η ξαφνική ανατροπή του προγράμματος ενημέρωσής τους από τον υπουργό Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ενώ, μόλις στις έξι το απόγευμα εξεδίδετο ανακοίνωση από το υπουργείο Άμυνας ότι θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση της Επιτροπής αύριο, Τετάρτη, αίφνης, δύο ώρες αργότερα, με νέα ανακοίνωση, ανατρεπόταν το πρόγραμμα.

Ειδικότερα, στη νεότερη ανακοίνωση αναφερόταν ότι, «λόγω εκτάκτου κωλύματος του αρχηγού ΓΕΑ, Γεώργιου Μπλιούμη, αναβάλλεται η προγραμματισμένη ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων & Συμβάσεων της Βουλής, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο».

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός ΓΕΑ θα βρίσκεται σε ταξίδι για προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ. Κάτι που ουδόλως μπορούσε να αγνοεί η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα επέστρεφε στην Αθήνα μια ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι η ενημέρωση της Βουλής θα γινόταν για πολύ σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αλλαγή προγράμματος που προκάλεσε ερωτηματικά σε μερίδα των βουλευτών της Επιτροπής, σημειώνεται τη στιγμή που διατυπώνονται «απορίες» ακόμα και για «φούσκωμα» ορισμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Πηγή: lawandorder.gr