Άδωνις Γεωργιάδης: Στόχος μας μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας
26/06/2019 13:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άδωνις Γεωργιάδης: Στόχος μας μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας

«Ο στόχος είναι να έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, να κάνει τη δουλειά και να φτιάξουμε επιτέλους κράτος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Μπροστά μας έχουμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών. Άμα την χάσουμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ αναφορικά με τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος είπε ότι εάν μετά τις 7 Ιουλίου δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, τότε η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική, παρατήρησε ότι «στην Ελλάδα έχουμε μάθει να μεγαλοποιούμε τα αυτονόητα», εξηγώντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε το απολύτως αυτονόητο, ότι αν δεν υπάρχει κυβέρνηση μετά τις 7 Ιουλίου και διαλυθεί η Βουλή θα έχουμε ξανά εκλογές και οι εκλογές που θα έχουμε θα γίνουν με την απλή αναλογική», ενώ «τη λέξη "αυτοδυναμία" δεν την έχει πει, "αν δεν έχουμε κυβέρνηση" είπε».

«Δυστυχώς», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «η υπερψήφιση της απλής αναλογικής από τον κ. Τσίπρα δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο στην περίπτωση που υπάρχει πολιτική αστάθεια και αυτό δεν είναι θέμα εκβιασμού, είναι θέμα πραγματικότητας».

Σχετικά με τις δυνατότητες μετεκλογικών συνεργασιών, που εξετάζει η ΝΔ σε περίπτωση που η κάλπη δεν αναδείξει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε: «Το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει κυβέρνηση η ΝΔ στην πραγματικότητα είναι το ΚΙΝΑΛ. Δεν υπάρχει άλλο. Με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση; Όχι. Με το ΚΚΕ μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση; Όχι. Με τη Χρυσή Αυγή μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση; Όχι. Με το Μέρα 25 μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση; Όχι. Το μόνο κόμμα με το οποίο θα μπορούσε να γίνει συγκυβέρνηση της ΝΔ είναι το ΚΙΝΑΛ, δεν υπάρχει άλλο. Πάμε στο ΚΙΝΑΛ τώρα. Τη μια μέρα λέει ο κ. Μαργαρίτης -δεύτερος στο επικρατείας- "θα περιμένουμε να πάρουμε την τρίτη εντολή για να έχουμε πρωθυπουργό κοινής αποδοχής". Την επομένη είμαι εγώ με τον Γερουλάνο στη Στάη λέει "κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είμαστε υπέρ της εθνικής ομοψηφίας", μετά βγαίνει η κ. Γεννηματά λέει "όχι, θα δώσουμε ψήφο ανοχής [...] για να περνάνε τα νομοσχέδια, αλλά δε θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης". Και ρωτάει ο Μητσοτάκης, λογικά, "αν εγώ έχω 150 με ποιον θα συνεννοηθώ την επόμενη μέρα; [...] Αφού δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους". Άρα, πράγματι αν δεν έχουμε τουλάχιστον 151, δημιουργείται κλίμα πολιτικής αστάθειας και αν δεν γίνει κυβέρνηση θα έχουμε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και μάλιστα με απλή αναλογική. Αυτό δεν είναι εκβιασμός, είναι πραγματικότητα».

Σχετικά με τη συρρίκνωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο ότι σε κάθε καινούρια δημοσκόπηση που βγαίνει η Χρυσή Αυγή πηγαίνει προς τα κάτω και έχουμε την πρώτη πιθανότητα -μικρή ακόμα- η Χρυσή Αυγή να είναι εκτός Βουλής». «Θα είναι εξαιρετικό νέο για την ελληνική Δημοκρατία, διότι είναι ντροπή να υπάρχει αυτό το κόμμα στο Κοινοβούλιο. Για να μην κοροϊδευόμαστε, είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις στο εξωτερικό γιατί υπάρχει αυτό το κόμμα στην ελληνική Βουλή. Σημειώνω -πολλοί δεν το ξέρουν- ότι η Λεπέν αρνήθηκε να συναντήσει και να κάνει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, άρα φαντάζεστε για τι κόμμα μιλάμε [...] Στην παρούσα περίπτωση θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια -κατά τη γνώμη μου πολύ κακώς- επέλεξαν να ψηφίζουν αυτό το κόμμα: Τώρα περνάει η εποχή της οργής, τώρα πάμε να κάνουμε την Ελλάδα ξανά μια κανονική χώρα. Για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα και να φύγει πράγματι η κυβέρνηση Τσίπρα και να έχει τα χέρια του ο επόμενος πρωθυπουργός λυμένα, χρειάζεται ισχυρή πλειοψηφία».

Αναφερόμενος στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Περίπτωση συνεργασίας ΝΔ- Ελληνικής Λύσης δεν υπάρχει ποτέ. Δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ. Γιατί η Ελληνική Λύση είναι ένα κόμμα αντιευρωπαϊκό, αντιδυτικό, λέει άλλα πράγματα από αυτά που λέει η ΝΔ, άρα πάλι ψήφος στην Ελληνική Λύση θα είναι χαμένη ψήφος, θα είναι χαμένες έδρες στη Βουλή, που δεν παίζουν κανένα ρόλο».

Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική πρόταση της ΝΔ για την οικονομία ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «πριν καν εκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός ωφελεί τη χώρα η ιδέα ότι θα εκλεγεί πρωθυπουργός, καθώς η πτώση των επιτοκίων από τις 26 Μαΐου μέχρι σήμερα είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ, πάνω από ένα δισ. ευρώ έχουμε γλυτώσει τον χρόνο από τόκους, επειδή έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμα της ΝΔ έχει θολά σημεία ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε: «Δικαιούται ένα κόμμα, το οποίο εξελέγη με το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" και που έλεγε "θα τιτλοποιήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις για να πάρουμε λεφτά", να ρωτάει τη ΝΔ πού θα βρει τα 100 ή 200 δισ. ευρώ;». «Η απάντησή μου είναι όχι. Γιατί όταν ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε όποιον μιλούσε ελληνικά και όποιον δεν μιλούσε ελληνικά σε αυτή τη χώρα και του πουλούσε "φύκια για μεταξωτές κορδέλες", δεν μπορεί να απαιτεί τώρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον υποκωδικό του προϋπολογισμού. Δεν υπάρχει κανένα θολό σημείο. Είναι πεντακάθαρο το πρόγραμμα. Είναι ένα πρόγραμμα φιλελεύθερο, φιλικό προς το επιχειρείν, με χαμηλούς φόρους, με επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, με προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ό,τι κάνουν δηλαδή όλες οι προηγμένες χώρες του πλανήτη, για να τις λέμε προηγμένες χώρες, το ίδιο θέλουμε να κάνουμε εμείς εδώ», τόνισε.

Σχετικά με τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης των δεσμεύσεων για τα πρωτογενή πλεονάσματα διευκρίνισε: «Το 3,5% θα είναι διαπραγματεύσιμο, όχι από την πρώτη χρονιά, από τη δεύτερη, όταν πρώτα δουν οι ξένοι τι έχουμε κάνει και παρουσιάσουμε έργο, μετά πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να το διαπραγματευθούμε. Όμως, ο Τσίπρας δεν έκανε πλεονάσματα 3,5%, έκανε υπερπλεονάσματα. Τη μία χρονιά έβγαλε πλεόνασμα 5%, την άλλη έβγαλε 4,8% , την άλλη πήγαινε για να βγάλει 4%. Αυτό δεν είναι επιλογή των Ευρωπαίων, είναι επιλογή του Τσίπρα. Ο Τσίπρας στραγγάλιζε την οικονομία».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ