Άδωνις Γεωργιάδης: Η ΝΔ διεκδίκησε και επιτυγχάνει τη θετική ψήφο των πολιτών
30/06/2019 15:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ΝΔ διεκδίκησε και επιτυγχάνει τη θετική ψήφο των πολιτών

«Το στοίχημα των εκλογών είναι ένα: Να εκλεγεί με ισχυρή πλειοψηφία ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, εκτιμά ότι η ψήφος προς την ΝΔ είναι θετική και δεν έχει αντι-ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά. «Η ΝΔ διεκδίκησε, διεκδικεί και από ότι φαίνεται, επιτυγχάνει τη θετική ψήφο των πολιτών», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την υιοθέτηση «ήπιων» τόνων στην προεκλογική αναμέτρηση, λέει: «με τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές εκτιμούμε ότι έκλεισε ένας κύκλος. Ο κύκλος της πολιτικής τοξικότητας που άνοιξε το 2010».

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της αυτοδυναμίας «όταν σχεδόν όλη η Ευρώπη κυβερνάται από συνεργατικά σχήματα», ο κ Γεωργιάδης παρατηρεί ότι: Οι συνεργατικές κυβερνήσεις έχουν μεγάλη δημοκρατικότητα αλλά πηγαίνουν πάρα πολύ αργά γιατί προϋποθέτουν πολλών ειδών συμβιβασμούς. «Η κυβέρνηση που χρειάζεται η Ελλάδα τώρα πρέπει να επιδείξει αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως ταχύτητα», υπογραμμίζει.

Τέλος απαντώντας για το είδος της θέσης κυβερνητικής ευθύνης που θα επιθυμούσε, εκφράζει την «εδραιωμένη», όπως δηλώνει, πεποίθηση του, πως «ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει τα χέρια του εντελώς λυμένα να φτιάξει την κυβέρνηση του όπως νομίζει και να κριθεί από το αποτέλεσμα που θα φέρει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ