"Όχι" από Παυλόπουλο σε αλλαγές Τσίπρα στη Δικαιοσύνη
01/07/2019 16:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Όχι" από Παυλόπουλο σε αλλαγές Τσίπρα στη Δικαιοσύνη

Την πλάτη στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα για αλλαγή στην ηγεσία της δικαιοσύνης φέρεται αποφασισμένος να γυρίσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινή", η αρνητική θέση του κ. Παυλόπουλου να επικυρώσει διά της υπογραφής του τα σχετικά διατάγματα και να προσδώσει ουσιαστικό περιεχόμενο στην κυβερνητική απόφαση, μπορεί να εκδηλωθεί με δύο τρόπους.

Είτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναπέμψει τα Προεδρικά Διατάγματα στην κυβέρνηση χωρίς υπογραφή, σηματοδοτώντας και την άμεση ακύρωση της επιλεγείσας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, είτε να εκδηλώσει την αρνητική του θέση ουσιαστικά διά της σιωπής, δηλαδή να κρατήσει τα διατάγματα "ανενεργά" στο συρτάρι του έως την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης, ακυρώνοντας δι’ αυτού του τρόπου την κυβερνητική απόφαση.

Πόλεμος με ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι προ περίπου δύο εβδομάδων, πιέσεις και μάλιστα ισχυρές στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Συγκεκριμένα, να υπογράψει το Διάταγμα που επικυρώνει τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης κάλεσε η κυβέρνηση τον Προκόπη Παυλόπουλο, δια του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Καλογήρου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΦΣΥΝ χαρακτήρισε "προκλητική σκοπιμότητα" αν δεν ακολουθηθεί η διαδικασία, δηλαδή η υπογραφή του Διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, "προειδοποιώντας" τον εμμέσως ότι άρνησή του θα θεωρηθεί θεσμική δολιοφθορά.

Πηγή:capital.gr