"Μαλλιά κουβάρια" στην ευρωομάδα με Παπαδημούλη - Κούλογλου ζήτησε την παραίτησή του
19/06/2020 16:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Μαλλιά κουβάρια" στην ευρωομάδα με Παπαδημούλη - Κούλογλου ζήτησε την παραίτησή του

Νόμιμο χωρίς να είναι ηθικό αλλά λήξαν, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το ζήτημα που προέκυψε με τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τη συλλογή ακινήτων του.

Προηγήθηκε θυελλώδης σύσκεψη όπου παρουσία του κ. Τσίπρα, ο Στέλιος Κούλογλου ζήτησε από τον Δημήτρη Παπαδημούλη να παραιτηθεί γιατί προκάλεσε μεγάλη ζημιά και στο κόμμα και στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά πληροφορίες, ο Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε ότι η παραίτησή του είναι στην διάθεση του Αλέξη Τσίπρα καθώς ο ίδιος τον τοποθέτησε επικεφαλής και ο ίδιος μπορεί να τον απομακρύνει.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης Παπαδημούλη, καθώς σχετική εξέλιξη θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη

Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, κατά τη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τους ευρωβουλευτές του κόμματος ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα Παπαδημούλη που προκάλεσε τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ πως:

"Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος.

Μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν.

Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ στην προσπάθειά της να κρύψει και να συμψηφίσει τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε".

Τι συζητήθηκε

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η τομεάρχης της ΚΟ για ευρωπαϊκά θέματα, Σία Αναγνωστοπούλου, η υπεύθυνη της ΠΓ για τον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Ράνια Σβίγκου και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συμφωνήθηκε η ενίσχυση των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς: Ταμείο Ανάκαμψης και αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στη βάση προοδευτικών πολιτικών, πράσινη ατζέντα, ψηφιακή πολιτική, Τουρκία και περιφερειακές εξελίξεις και προσφυγικό.

Παράλληλα, συζητήθηκε ο κρίσιμος ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν την περίοδο, τόσο εντός της GUE όσο και ως γέφυρα με όλες τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, ειδικά σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής ευρωπαϊκών κομμάτων. (ΑΚΕΛ, Podemos, Αριστερό Κόμμα Σουηδίας, SPD Γερμανίας, Πράσινοι Γερμανίας, PD.

Πηγή: capital.gr