"Διχάζει" τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σακελλαρίδης για το προσφυγικό
06/09/2019 14:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Διχάζει" τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σακελλαρίδης για το προσφυγικό

Τη χαίνουσα πληγή της διαχείρισης του Προσφυγικού από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας με τις καταγγελίες του εναντίον της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Ο κ. Σακελλαρίδης (πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015) ανέφερε μεταξύ άλλων, ως εκ θέσεώς του στη Διεθνή Αμνηστία ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ "έχει τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, οι οποίες δεν παραγράφονται, ανεξάρτητα από την πολιτική που θα ακολουθήσει η σημερινή κυβέρνηση. Η αθλιότητα των συνθηκών στα ΚΥΤ των νησιών, οι καταγγελίες για βίαιες επαναπροωθήσεις στον Έβρο, η αβεβαιότητα για την συνέχιση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ για την στέγαση είναι λίγες από τις παρακαταθήκες".

Οι "φωτιές" που άναψε ο κ. Σακελλαρίδης στο εσωτερικό του κόμματος "ξύπνησαν" και τα ενδοσυριζαϊκά πάθη για τη διαχείριση του Προσφυγικού, καθώς οι "53" ήταν σφόδρα δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς του τότε αρμόδιου, Γιάννη Μουζάλα.

Η "κόντρα" αποτυπώθηκε και σε δημόσιες δηλώσεις καθώς ο Θοδωρής Δρίτσας (εκ των 53) δικαίωσε εν πολλοίς τον κ. Σακελλαρίδη την ώρα που από την ίδια συχνότητα (ΣΚΑΙ) ο Γιάννης Μουζάλας επέλεξε να τον ειρωνευτεί.

Δρίτσας: Πολύ καλά τα λέει ο Σακελλαρίδης

Ποτέ δεν θα μπορούσα να αισθανθώ υπερήφανος για τη Μόρια, παραδέχθηκε ο κ. Δρίτσας, σημειώνοντας μάλιστα πως:

"Πολύ καλά τα λέει ο Σακελλαρίδης ιδιαίτερα από την πλευρά της Διεθνούς Αμνηστίας".

Επιχείρησε ωστόσο να ισορροπήσει την θέση του μιλώντας για ελλείμματα μεν αλλά και για μεγάλα επιτεύγματα. "Με τις αυξημένες ροές στα νησιά, με τον περιορισμένο χώρο, με τις δυσκολίες μεταφοράς τους στην ενδοχώρα και πολλά άλλα, πράγματι είχαμε ελλείμματα. Είχαμε όμως και μεγάλα επιτεύγματα".

Μουζάλας: Θα είχα μεγαλύτερη σεμνότητα

Ουδόλως συμμερίστηκε την άποψη Δρίτσα ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος αντιμετώπισε μάλλον επιθετικά τις καταγγελίες Σακελλαρίδη.

"Θα είχα μεγαλύτερη σεμνότητα στη θέση του στις καταγγελίες για τον ΣΥΡΙΖΑ", είπε επισημαίνοντας πάντως ότι ο κ. Σακελλαρίδης έχει δίκιο να αναφέρεται στις κακές συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια.

"Εγώ και ο κ. Βίτσας προσπαθούσαμε να κρατάμε τη Μόρια στις 5.500 και το πετυχαίναμε".

Ο Γ. Μουζάλας πάντως εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν πέσει η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα προειδοποιώντας ότι πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά την απειλή του Ερντογάν ότι μπορεί να ανοίξει την "κάνουλα" των προσφυγικών ροών.

Πηγή:capital.gr