Χωρίς το "πράσινο φως" της Κομισιόν το νομοσχέδιο για τα ταξί
30/09/2017 07:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χωρίς το "πράσινο φως" της Κομισιόν το νομοσχέδιο για τα ταξί

Χωρίς το "πράσινο φως" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραμένει αυτή τη στιγμή το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο οποίο σκοπό έχει να μετατρέψει την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαμεσολάβησης Beat (πρώην Taxibeat) σε εταιρεία παροχής μεταφορικού έργου, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι θεσμοί ζητούν να μην κατατεθεί στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο.

Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από χιλιάδες πολίτες που συμμετέχουν σε διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών, για την απόσυρσή του.

Η Επιτροπή, σύμφωνα με την Καθημερινή, δηλώνει ενήμερη και έτοιμη να εξετάσει κατά πόσο το νομοσχέδιο είναι συμβατό με το μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση της εφημερίδας, για το κατά πόσο το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου βρίσκει την Επιτροπή σύμφωνη, εκπρόσωπός της δήλωσε πως "οι θεσμοί θα εξετάσουν τα μέτρα και θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση, για να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι συμβατό με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του μνημονίου και συγκεκριμένα με εκείνες που συνδέονται με τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την άρση των φραγμών στον ανταγωνισμό".

capital.gr