Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Τσακαλώτου-τρόικας για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων
12/09/2016 23:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Τσακαλώτου-τρόικας για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τους επικεφαλής των θεσμών που επέστρεψαν σήμερα στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε πολύ καλά πληροφορημένη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, αν και η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, δεν υπήρξε καμία συμφωνία αναφορικά με τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν το νέο Υπέρ-Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή «δεν καταλήξαμε στα πρόσωπα της διοίκησης του Ταμείου. Συζητήσαμε τις προτάσεις των δύο πλευρών. Είμαστε, όμως, κοντά σε συμφωνία».

Παράλληλα υπήρξε συζήτηση και για τη λίστα των οκτώ Δημοσίων Επιχειρήσεων οι οποίες θα πρέπει να μεταφερθούν στο Υπέρ-Ταμείο προκειμένου να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, με κορυφαίο αξιωματούχο του ΥΠΟΙΚ να μην αποκαλύπτει εάν η συγκεκριμένη λίστα είναι ή όχι δεσμευτική για την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση αύριο -πιθανώς το πρωί- στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Σε αυτήν θα συζητηθούν οι κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η λίστα με τα 15 προαπαιτούμενα (μέχρι στιγμής έχουν υλοποιηθεί μόλις τα δύο) και ως εκ τούτου να υπάρξει η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, θα εξετασθεί και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί προκειμένου να υπάρξει έναρξη των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Αν όλα πάνε καλά, τα 15 προαπαιτούμενα πρέπει να κλείσουν πριν το EuroWorking Group της 29ης Σεπτεμβρίου και να εγκριθεί η δόση στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.

eleftherostypos.gr