Χαράτσι 5% σε όλα τα σταθερά τηλέφωνα! - Η απίστευτη πρόταση που προκαλεί αντιδράσεις
14/05/2016 14:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χαράτσι 5% σε όλα τα σταθερά τηλέφωνα! - Η απίστευτη πρόταση που προκαλεί αντιδράσεις

Νέο σενάριο – φωτιά για επιβάρυνση σε όλους τους πολίτες. Συγκεκριμένα, υπάρχει πρόταση για φόρο ακόμη και στην σταθερή τηλεφωνία, δηλαδή σε όλες τις οικογένειες που διαθέτουν τηλεφωνική γραμμή.

Σύμφωνα με την Αγορά, στην πρόταση που παρουσίασε η κυβέρνηση στους δανειστές γίνεται λόγος για την επιβολή φόρου 5% σε κάθε σύνδεση με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή και ευρυζωνικής σύνδεσης (internet), με τα προσδοκώμενα έσοδα να ανέρχονται σε 65 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόταση αυτή συναντά τις αντιδράσεις των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, που ζητούν να μην εφαρμοστεί το μέτρο. Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, το τελικό κόστος για τον καταναλωτή θα είναι κατά πολύ υψηλότερο του 5%, καθώς πάνω στην αύξηση από το νέο τέλος θα επιβληθεί και ο ΦΠΑ!

Στη φορολογική λαίλαπα της έμμεσης φορολόγησης, η οποία πλήττει το σύνολο των φορολογουμένων, ανεξαρτήτως εισοδήματος, σημαίνοντα ρόλο θα διαδραματίσει και η αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το προσδωκόμενο δημοσιονομικό αποτέλεσμα από αυτή την πηγή ανέρχεται σε 437 εκατομύρια ευρώ, με τον... αστερίσκο πως δεν θα περιοριστεί δραστικά η κατανάλωση.

imerisia.gr