Χ. Μεγάλου: Έχουμε καλύψει τα θέματα του πορίσματος της ΤτΕ
21/09/2017 14:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χ. Μεγάλου: Έχουμε καλύψει τα θέματα του πορίσματος της ΤτΕ

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει διορθώσει τις παρατυπίες εσωτερικού ελέγχου που προέκυψαν σε έναν πρόσφατο έλεγχο της κεντρικής τράπεζας, ανέφερε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλός της.

"Η έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδας είναι ένα ζήτημα που έχει ήδη αντιμετωπιστεί στα οικονομικά μας αποτελέσματα σε προηγούμενες περιόδους", ανέφερε ο Χρήστος Μεγάλου σε τηλεφωνική συνέντευξη.

"Έχουν αντιμετωπιστεί πτυχές που συμπεριλαμβάνουν παρατυπίες στον εσωτερικό έλεγχο και στις επιδόσεις συγκεκριμένων μελών της προηγούμενης εταιρικής διακυβέρνησης. Αυτά τα ζητήματα είναι πίσω μας για τα καλά, και μας επιτρέπουν να εστιάσουμε αποκλειστικά στην υλοποίηση της Ατζέντας 2020", ανέφερε ο Χ. Μεγάλου.

Ο ίδιος δεν ήθελε να σχολιάσει για τη φύση των παρατυπιών ή πώς και πότε αντιμετωπίστηκαν. Επίσης δεν ήθελε να δώσει λεπτομέρειες για την εμπιστευτική έκθεση ελέγχου της κεντρικής τράπεζας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η τράπεζα εστιάζει στο επιχειρηματικό της πλάνο, το οποίο επίσης περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ξεχωριστής μονάδας, της Πειραιώς Legacy Unit, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να "καθαρίσει" τον ισολογισμό της.

Πηγές ΤτΕ: Πλήρως καλυμμένη με τις επιπλέον προβλέψεις η Πειραιώς

Νωρίτερα, πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος, μιλώντας στο Capital.gr δήλωσαν πως η Τράπεζα Πειραιώς είναι πλήρως καλυμμένη με τις παραπάνω προβλέψεις που πήρε πέρυσι. Χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο Capital.gr "υπήρξε δυνητική ζημιά στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία όμως καλύφθηκε με τις παραπάνω προβλέψεις που πήρε πέρυσι η Τράπεζα".

Σημειώνεται ότι στη χρήση 2016 η Τράπεζα Πειραιώς σχημάτισε επιπλέον προβλέψεις ύψους 1,015 δισ. ευρώ, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στις προβλέψεις - ρεκόρ, ύψους 3,487 δισ. ευρώ, του 2015.

capital.gr