ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τις τράπεζες
03/10/2018 21:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τις τράπεζες

Καμία ανησυχία δεν εμπνέει η κατάσταση στις τράπεζες δήλωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, στο περιθώριο της ενημέρωσης Τσακαλώτου- Χουλιαράκη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τον προϋπολογισμό.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα, απέδωσαν την υπερβολική αντίδραση των αγορών, όπως τη χαρακτήρισαν σε δημοσίευμα του Bloomberg.

( σ.σ Πρόκειται για δημοσίευμα της περασμένης Παρασκευής σύμφωνα με το οποίο, ελληνική τράπεζα φερόταν να χρειάζεται να προχωρήσει σε άντληση κεφαλαίων έως τα τέλη του έτους).

Αισιοδοξία για συντάξεις

Στο μεταξύ, την αισιοδοξία του ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσακαλώτος κινήθηκε στο χθεσινό κλίμα των δηλώσεών του, κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σχετικά με το θέμα των συντάξεων.

Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε και ο Γ. Χουλιαράκης ενώ κοινός τόπος στη συζήτηση μεταξύ της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΥΠΟΙΚ ήταν ότι ουδείς λόγος συντρέχει για περικοπή των συντάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, οι κκ Τσακαλώτος και Χουλιαράκης μίλησαν για έναν "επεκτατικό" προϋπολογισμό ο οποίος θα "αναθερμάνει" την αγορά.

Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τους υπουργούς πως θα δοθεί κανονικά και εφέτος ό,τι προβλέπεται συν ενδεχομένως ένα ακόμη επιπλέον ποσό.

Όχι αναστολή αλλά κατάργηση

Παραλλήλως, κύκλοι του ΥΠΟΙΚ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, ανέφεραν σχετικά με τις συντάξεις ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχουν μειώσεις συντάξεων, καθώς δεν υπάρχει λόγος εφόσον το μέτρο δεν είναι διαρθρωτικό.

Στο ίδιο πλαίσιο, επισήμαναν ότι η Κυβέρνηση δε συζητά για αναστολή του μέτρου αλλά για κατάργησή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χώρος για αντίμετρα υπάρχει ίσως όχι σε τρία αλλά σε τέσσερα χρόνια.

Πηγή:capital.gr