Τραπεζικό... πραξικόπημα;
20/07/2016 17:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τραπεζικό... πραξικόπημα;

Ένας ιστορικός τραπεζίτης φεύγει μετά από 25 χρόνια από τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Την ίδια στιγμή εδώ κι εβδομάδες υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες ότι κάποιοι απεργάζονται το αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος. Κάποιοι με τη βοήθεια της τρόικας θέλουν να ελέγξουν το ΤΧΣ, επομένως και τις τράπεζες ενώ άλλοι ήδη είχαν ανοίξει πόλεμο με την Πειραιώς. Ο Πόλσον π.χ. το γνωστό γεράκι των αγορών ήταν γνωστό ότι ήθελε να αναλάβει τη διοίκηση της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος των τραπεζών, επομένως έχει έννομο συμφέρον. Την ίδια στιγμή λοιπόν που τα τρωκτικά τρώνε το τραπεζικό σύστημα η κυβέρνηση σιωπά. Καμιά αντίδραση για την παραίτηση Σάλλα και τις διοικητικές αλλαγές που θα έρθουν σε όλες τις τράπεζες και το ΤΧΣ. Καμιά αναφορά στο που πάει αυτή η κατάσταση κι αν κινδυνεύει όντως το τραπεζικό σύστημα.

Ανοησία; Ασχετοσύνη ή μήπως ένοχη σιωπή; Κάποιοι ήδη μιλούν για... τραπεζικό πραξικόπημα αλλά η κυβέρνηση... Αλέξη Ερντογάν δεν μιλά και δεν κάνει απολύτως τίποτε. Κάτι περίεργο συμβαίνει.