Τόμσεν: Ευπρόσδεκτη η συμφωνία, αλλά θέλουμε εγγυήσεις για το χρέος
02/05/2017 22:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τόμσεν: Ευπρόσδεκτη η συμφωνία, αλλά θέλουμε εγγυήσεις για το χρέος

Απαραίτητη είναι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως επανέλαβε για μία ακόμη φορά εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), σχολιάζοντας τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και πιστωτών.

Οπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά, ένα από τα δύο αιτήματά του ΔΝΤ έχει εκπληρωθεί.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει εκτός από τις μεταρρυθμίσεις να υπάρξει και ελάφρυνση του χρέους.

«Οι ελληνικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν άμεσα από το πακέτο μεταρρυθμίσεων. Αυτή η πρωταρχική συμφωνία θα ακολουθηθεί τώρα από συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίσει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο» αναφέρει η κοινή ανακοίνωση του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους δανειστές.

Τόμσεν: Θέλουμε εγγυήσεις για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν ζήτησε, μάλιστα, ρητές διαβεβαιώσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού, λίγες μόλις ώρες μετά την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Τόμσεν χαιρέτισε την τεχνική συμφωνία, σημειώνοντας ότι δρομολογείται ένα πρόγραμμα που θα δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο για πολιτικές φιλικές στην ανάπτυξη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η συμφωνία αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνοδεύεται από αξιόπιστη στρατηγική για την ελάφρυνση του χρέους, επαναλαμβάνοντας πως το ΔΝΤ ζητά από τους ευρωπαίους εταίρους διαβεβαιώσεις για τα μέτρα ελάφρυνσης.

Το Ταμείο έχει επανειλημμένα ζητήσει από τους εταίρους να συγκεκριμενοποιήσουν τις παρεμβάσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ακόμα κι αν η υλοποίησή τους μετατεθεί για το μέλλον.

imerisia.gr