Τόμας Βίζερ: Υπό αυστηρή επιτήρηση η Ελλάδα για αρκετό καιρό
03/10/2017 14:46
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τόμας Βίζερ: Υπό αυστηρή επιτήρηση η Ελλάδα για αρκετό καιρό

"Η επιτρήρηση στην Ελλάδα θα διαρκέσει αρκετό καιρό, δεν θα βρίσκομαι εδώ για να το δω, νομίζω ούτε εσείς και θα είναι πιο αυστηρή από ό,τι στην Ισπανία για παράδειγμα", διεμήνυσε ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Έθνος", διευκρίνισε ότι το πότε η Ελλάδα θα καταφέρει να φτάσει την αποπληρωμή στο 75% του χρέους εξαρτάται από τις συζητήσεις σχετικά με τις ωριμάνσεις αποπληρωμής.

Ο κ. Βίζερ τόνισε ότι κρίσιμος είναι ο παράγοντας εμπιστοσύνη και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι υπόλοιποι 10 μήνες θα κυλήσουν χωρίς εκπλήξεις. "Στο τέλος όλα θα πάνε καλά, κι αν δεν πάνε δεν θα είναι το τέλος", είπε παραπέμποντας σε παλιότερη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ.

Επισήμανε ότι όσο πιο γρήγορα εφαρμοστούν τα μέτρα από την Ελλάδα τόσο καλύτερο θα είναι για την ανάπτυξη και την σταθερότητα και επανέλαβε ότι είναι σημαντικό και σε συμβολικό επίπεδο το κλείσιμο της αξιολόγησης.

"Θα δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις που θα στείλουν ένα θετικό μήνυμα σε αγορές και στους επενδυτές για πόσο καλό είναι να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα.

Μάλιστα εξήγησε ότι τα "κλειδιά" της επιτυχίας του προγράμματος είναι: "λειτουργική διοίκηση, ανεξάρτητοι Θεσμοί, Δικαιοσύνη και εκπαίδευση".

capital.gr