Το... κόλπο Σκουρλέτη με τον ΑΔΜΗΕ
20/10/2016 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το... κόλπο Σκουρλέτη με τον ΑΔΜΗΕ

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια ιδιόμορφη περίπτωση πολιτικού. Είναι από αυτούς που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και ίσως είναι μοναδικοί στο είδος τους παγκοσμίως. Ο Πάνος Σκουρλέτης, ο αρχηγός της ομάδας των «υπογράφω αλλά πονάω» υπουργών είναι πράγματι... εξωπραγματικός. Ο άνθρωπος που χαρακτήριζε είδη οικιακής χρήσης τις μολότοφ στη βίλα Αμαλία, έγινε όχι μόνο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και υπουργός. Και μάλιστα σε παραγωγικό υπουργείο. Κι αφού υπέγραψε όλα τα μνημόνια και τα μέτρα της Αριστεράς, τώρα εμφανίζεται δυσαρεστημένος με το... δρόμο που έχει πάρει η κυβέρνηση. Οι φήμες λένε ότι είναι σε δυσμένεια γιατί παράκουσε τον πρωθυπουργό του που του ζήτησε να γίνει γραμματέας στο κόμμα. Προφανώς για να ξεφορτωθεί τη γκρίνια του. Όλο κλάψα αλλά πάντα υπογράφει στο τέλος.

Το ίδιο έκανε και με την υπόθεση της πώλησης πακέτου της ΔΕΗ αλλά και του ΑΔΜΗΕ. Με πόνο ψυχής αποφάσισε να υπογράψει γιατί ένας αριστερός μπορεί να υποχωρεί, μπορεί να κοντοστέκεται στο δρόμο προς τον σοσιαλισμό, έχει όμως και μια υπερηφάνεια.

Ο Σκουρλέτης λοιπόν έκλαψε, χτυπήθηκε, αυτομαστιγώθηκε, αλλά πήρε το υπουργικό Mont Blanc και υπέγραψε.

Όμως, όπως λέει και ο λαός. Μια φορά ψεύτης αριστερός, μια ζωής ψεύτης .

Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο Σκουρλέτης αυτό που λέει είναι το εξής: «Εντάξει, ο ΑΔΜΗΕ θα πωληθεί, αλλά κατάφερα να πείσω τους δανειστές να κρατήσει το ελληνικό Δημόσιο το 51%». Είναι στη γνωστή λογική «πονάω, δε μ' αρέσει αλλά διαπραγματεύομαι σκληρά».

Όπως αποκαλύπτουμε όμως, πρόκειται για ακόμη μια αριστερή απάτη η οποία δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή από τον κόσμο, ίσως και να μην τον ενδιαφέρει. Ενδιαφέρει όμως το κόλπο του Σκουρλέτη που προσπαθεί να βγει λάδι παρά τη μεγάλη κωλοτούμπα του.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της κυβέρνησης και του Σκουρλέτη να πουληθεί το 17% της ΔΕΗ αλλάζει τα δεδομένα και για τον ΑΔΜΗΕ. Ουσιαστικά από το «παράθυρο» κι εν κρυπτώ δεν θα μείνει στο Δημόσιο το 51% και ο έλεγχος αλλά πολύ μικρότερο ποσοστό, ουσιαστικά η εταιρεία περνά στα χέρια ιδιωτών.

Πώς γίνεται αυτό; Ο νέος φορέας που πέρασε ο ΑΔΜΗΕ θα πουληθεί το 49% και το υπόλοιπο, σύμφωνα με το «κόλπο» Σκουρλέτη, θα παραμείνει στο Δημόσιο. Όμως, το ελληνικό Δημόσιο δεν θα έχει τελικά το 51% αλλά μόνο το 34% διότι το 17% της ΔΕΗ θα πουληθεί σε ιδιώτη, επομένως αυτός θα έχει και ποσοστό στον ΑΔΜΗΕ.

Το περίφημο success story του Σκουρλέτη, το οποίο πουλά από εδώ κι από εκεί ως επιτυχία της διαπραγμάτευσης της Αριστεράς και προσωπικά του υπουργού, είναι μια «φούσκα» ή μια απάτη. Ο ΑΔΜΗΕ θα πουληθεί σε ιδιώτες και το Δημόσιο θα έχει μειοψηφικό πακέτο κι όχι το 51%. Αυτή είναι η αλήθεια, όλα τα άλλα είναι ψευτιές του Σκουρλέτη που προσπαθεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και την αγορά ενέργειας.