Το ΔΝΤ εμμένει στις θέσεις του -τι απάντησε στην προειδοποίηση Moscovici
14/03/2018 11:32
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΔΝΤ εμμένει στις θέσεις του -τι απάντησε στην προειδοποίηση Moscovici

"Το ΔΝΤ παραμένει προσηλωμένο στην εφαρμογή των πολιτικών του προγράμματος και στην διευθέτηση του ελληνικού χρέους", ανέφερε εκπρόσωπος του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού.

Ο εκπρόσωπος έκανε αυτή την τοποθέτηση έγινε όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα που θέλουν το Ταμείο να δυναμιτίζει τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, αξιώνοντας τόσο την μείωση του αφορολόγητου από το 2019, όσο και την ταυτόχρονη περικοπή των συντάξεων και το πάγωμα των αντιμέτρων.

Η θέση του εκπροσώπου του Ταμείου θεωρείται απάντηση σε προειδοποίηση που απηύθυνε χθες από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί. Ζήτησε από τους Θεσμούς να είναι προσεκτικοί και να βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία. Ο Επίτροπος εκτίμησε ότι και για το 2017 θα υπάρχει υπερκάλυψη του δημοσιονομικού στόχου και κάλεσε όλες τις πλευρές να βλέπουν τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία όταν θα κοιτάζουν την Ελλάδα, κάτι για το οποίο εκτίμησε ότι στο τέλος θα το κάνουν.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ πρόσθεσε πως "οι δύο προϋποθέσεις αυτές περί μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης χρέους αποτελούν πάγια θέση του Ταμείου εδώ και καιρό και μόνο με την εκπλήρωση τους θα καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση του προγράμματος".

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το ΔΝΤ αναμένει πως "οι συζητήσεις για τις δημοσιονομικές προοπτικές και τις πολιτικές για το 2019 θα αρχίσουν με την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους τους επόμενους μήνες, όπως έχει συμφωνηθεί".

Capital.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ