Θέμα χρεοκοπίας επαναφέρει η Bild - Διαψεύδει το Μαξίμου
30/05/2017 13:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέμα χρεοκοπίας επαναφέρει η Bild - Διαψεύδει το Μαξίμου

Ξανά στην επικαιρότητα φέρνει το θέμα της ελληνικής χρεοκοπίας και εξόδου από την ευρωζώνη η Bild, δημιουργώντας ανησυχία και στις αγορές.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της, χωρίς να επικαλείται πηγές, η Αθήνα μπορεί να μην λάβει την επόμενη δόση, εάν οι πιστωτές δεν συμφωνήσουν για την ελάφρυνση του χρέους.

Αναφέρει επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη εξοικονομήσει κεφάλαια, από την τακτική της να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις της σε εταιρείες.

Σύμφωνα με τον James Wood, αναλυτή της Rivkin Securities στο Σίδνεϊ, που μίλησε στο Reuters, αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου στα 1,1129 δολάρια.

"Η καταβολή των δόσεων είναι αναγκαία για να καλυφθούν οι υφιστάμενες αποπληρωμές ομολόγων τα οποία λήγουν τον Ιούλιο, επομένως εάν η Ελλάδα παραιτηθεί από την καταβολή της δόσης, η πιθανότητα μιας χρεοκοπίας θα εκτιναχθεί, ανοίγοντας εκ νέου συζήτηση για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη", δήλωσε.

Ωστόσο προειδοποίησε να μην δοθεί ιδιαίτερα σημασία στο δημοσίευμα, το οποίο όπως επισημαίνει δεν έχει περισσότερες πληροφορίες ή δεν έχει επιβεβαιωθεί, προσθέτοντας ότι ήταν απίθανο η Ελλάδα να παραιτηθεί τώρα από το δικαίωμα καταβολής της δόσης σε αυτό το στάδιο.Διάψευση από Μαξίμου

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο Reuters διέψευσε τις πληροφορίες της εφημερίδας ότι η Ελλάδα εξετάζει την απόρριψη της επόμενης δόσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Δεν είναι αλήθεια, θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου".

capital.gr